BBQ Grilled and Baked @bbq_grilled_baked 📍:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C號舖🚗:觀塘地鐵A2出口 步行4分鐘📞:+852 9131-9850(wts)💲:~HKD50-70/head for lunch Food quality✔️:墨西哥雞肉芝士薄餅、BBQ皇牌燒雞1/2隻配燒烤醬及脆薯皇、水牛城雞翼配藍芝士汁、巴馬臣芝士焗蒜香包5片👌🏼:餐湯及蒜香包(跟餐)總結:🥲🥲🥲得知呢間廚師嘅惡耗 希望佢早日康復 身體健康永遠都最重要 希望將來有緣再見🙏🏼😋呢間就係響噹噹嘅糧尾食堂BBQ‼️不過大家應該比較熟知係佢前身百里香 我就由易手後喺熟食中心食到現時轉嚟新舖 食物質素一樣咁穩定 出餐亦係一如既往咁慢 有耐性嘅人呢間絕對值得一試👍🏼😋以呢個價錢 食物質素真係抵得爛 完全係我心目中觀塘no.1性價比飯堂 極度推薦佢嘅墨西哥雞肉芝士薄餅 十分入味 di u打香港100%墨西哥餐廳賣成百9幾蚊一件嗰啲 比起佢嘅招牌燒雞 呢個更值得推薦💪🏼😋招牌皇牌燒雞係佢哋屹立不倒嘅代表作 次次最多人叫嘅都係呢碟 大大份雞 啖啖肉配埋脆薯皇真係冇得輸 滿足各位食肉獸嘅
📍:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C號舖
🚗:觀塘地鐵A2出口 步行4分鐘
📞:+852 9131-9850(wts)
💲:~HKD50-70/head for lunch

Food quality
👌🏼:餐湯及蒜香包(跟餐)

總結:

😋招牌皇牌燒雞係佢哋屹立不倒嘅代表作 次次最多人叫嘅都係呢碟 大大份雞 啖啖肉配埋脆薯皇真係冇得輸 滿足各位食肉獸嘅幻想😍

😋水牛城雞翼都係佢招牌嚟 但好重口味 極重藍芝士味而且太鹹對我嚟講 但25蚊有5隻我只可以話好食🤪

😋認真講食物質素點都有啲參次 但就價錢講所有嘢都會放係✔️ 因為全部都出乎你對呢個價錢嘅意料 啫係我預計你畀大快活質素我 但最尾竟然係cafe咁解

🤔️比較遜色係餐湯同蒜香包 尤其佢嗰湯係罐頭湯幾唔好飲下 不過餐湯飲品都係跟餐免費嘅 所以我係完全接受👌🏼 ojbk

🤔️喺現場你係完全唔會感受到任何服務 但如果預約嘅話 老闆其實人十分友善 多人嘅最好提早預約埋早一日叫埋咩餐 咁去到好快就上枱👍🏼

😨呢間有個超大缺點就係上菜極慢 由熟食市場至今亦冇變 由點單到上菜最遲嗰碟等咗足足55分鐘等到我嗰lunchtime都冇撚咗 趕時間要開會嘅朋友就唔建議食呢間了🥲 次次都見唔少人躁底離開🔥

😨睇圖都知呢間午市係full house到爆 所以啲員工一直做到冇停手 點單好亂就我觀察都係咁上錯菜畀人 趨佢哋永遠都係一句「好快到」但永遠都係要等30mins up 肚餓嘅朋友就唔好繁忙時段嚟了👋🏼

• 墨西哥雞肉芝士薄餅
  • BBQ皇牌燒雞1/2隻配燒烤醬及脆薯皇