2022-12-13
今日好晏先放工,做到咁攰,當然要食返啲好嘢同去放鬆一下先返屋企!我去左成日食嘅Baan Phadthai。呢間餐廳嘅食物好好味,而且環境仲好舒適!啱晒自己一個人chill下!「椰青 🥥」。食得泰國野,當然要飲返個椰青。🥥椰青清甜多汁,而且仲有好多肉喺入邊。飲完有清新嘅感覺。超讚👍🏻!「無骨海南雞 配白飯/油飯 🐔」。呢間餐廳嘅海南雞好出名,每一次嚟到都係必食!🐓海南雞肉質滑溜無比,雞皮爽口彈牙。🍚油飯索左雞汁,每一啖飯都有好香嘅雞味!呢個絕對係我食過最好味嘅海南雞飯!「沙嗲雞串🍢」。🐔雞串燒得好出色,裏裏外外都有好香嘅沙嗲味,但完全冇覆蓋到雞嘅味道。加埋沙嗲醬同酸辣汁。令到雞串更加惹味!「黃咖喱軟殼蟹🦀」。呢個啱晒鐘意食軟殼蟹嘅我。🦀軟殼蟹炸到好香脆,仲要勁多肉,加埋香濃嘅🥘咖喱汁一齊食!食每一啖都超級滿足!呢餐真係大滿足,食完之後完全放鬆哂,下次一定會再嚟食!
呢餐真係大滿足,食完之後完全放鬆哂,下次一定會再嚟食!