2008-11-11
上個星期四係依度同班朋友搞個party,真係唔錯。其實一直都唔知尖咀有間甘啲cafe,係聽朋友講先知,但講完都唔係好想去,個名又甘怪好鬼church feel,加上都有dd負面食評。但又時間緊迫,價錢又ok,所以就試吓啦。初時,我哋話19個人,個朝中午先最後加到25人。都有d驚唔夠嘢食,因為d朋友去過好幾間cafe都唔夠嘢食,同出得去慢。點知又幾順利,我哋幾個人七點幾(早咗大半個鐘到)就先上咗去hea,見佢哋一早佈置好,但初時得個四眼仔同一個女仔係度,心唸今次又唔方好,得2個人(快極有限)。佢知我哋早來,仲好好招待,請我哋免費食咗d炸嘢。等我哋一路玩生命之旅一路等人。成8點幾先齊人,依度最好係d嘢食源源不絕奉上,又唔會耐得濟。最後我哋仲餘番好多食物。至於味道方面,老實說味道同d高級餐廳差d(有d專業的食家都寫嘅食評),但以cafe同一般食肆來計是好好,又有特色。特別係佢哋嘅皇牌炒意粉,唔油膩d意粉又唔會太軟,有口感,加上我最鐘意嘅芝士,酸酸哋好開胃。牛仔骨都唔錯,正如下層層主甘講。還有試了過薰衣草花茶,個味真係好香,不過我覺得太勁了@#@好濃~~服務係嘅好,唯一差就係wii得二個手制,
其實一直都唔知尖咀有間甘啲cafe,係聽朋友講先知,
但講完都唔係好想去,個名又甘怪好鬼church feel,
加上都有dd負面食評。
但又時間緊迫,價錢又ok,所以就試吓啦。
初時,我哋話19個人,個朝中午先最後加到25人。
最後我哋仲餘番好多食物。
服務係嘅好,唯一差就係wii得二個手制,要等輪米玩囉~~~
入口有d難找,不過夠曬近地鐵站幾好(3分鐘就到)