2023-01-18 212 瀏覽
OMG Chicken琴晚約咗教會朋友喺將軍澳食飯,佢住將軍澳介紹我去OMG chicken度食,呢間餐廳無一級夠哂方便,入面空間足夠輪椅人士轉動!餐廳唔算細, 可以枱與枱之間唔逼,但大約只能坐30人左右!我哋叫咗二人餐三個人一齊食,夜晚唔想食咁飽,份量啱啱好!1.二人餐:OMG多國海鮮拼盤+是日餐湯配蒜蓉包 +OMG烤雞(4件)+Pizza $328(7/10)呢個二人餐幾豐富,足夠我哋三人食!OMG多國海鮮拼盤有6樣野,五樣海鮮每樣兩件,分別有黑松露大蝦(蝦爽口,黑松露好香)、 蟹子墨魚仔( 墨魚仔爽口彈牙)、煙三文魚(兩片捲埋好大塊)、 吞拿魚醬配牛油果醬多士粒(細細粒好脆口,吞拿魚配牛油果好正)同埋沙律菜(配上黑醋少少甜,唔錯)!是日餐湯係羅宋湯,蒜蓉包有兩件,非常脆口!OMG烤雞(4件):我哋揀咗法式蜜糖汁,全靠呢個汁令到個炸雞先好味,但個雞肉唔夠嫩滑,有待改善!Pizza我哋千島海鮮果款,呢個Pizza係薄批,個底薄身脆口,海鮮好足夠,有大蝦、魷魚、蜆肉、魚肉,再加入芒果及千島醬,味道好清新,好好味!2.白桃四季春茶(跟餐優惠)$12(8/10)檸檬乾無哂,轉咗薄荷葉!3.
OMG Chicken

我哋叫咗二人餐三個人一齊食,夜晚唔想食咁飽,份量啱啱好!

呢個二人餐幾豐富,足夠我哋三人食!
是日餐湯係羅宋湯,蒜蓉包有兩件,非常脆口!

2.白桃四季春茶(跟餐優惠)$12(8/10)
檸檬乾無哂,轉咗薄荷葉!

3.玫瑰荔枝梳打(跟餐優惠)$12(9/10)
甜甜地,玫瑰花味好香,雖然無荔枝果肉,但荔枝味重,幾好飲!

2人總共價錢$387,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖

#OMGChicken #烤雞 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 千島海鮮pizza