其實之前都有幫襯開, 平時係個哥仔負責企檔整餅, D餅完全OK冇問題, 好食既.但係今日行過想買餅時, 發現可能太早過去, 個企檔哥仔未見人, 得個呀姐係到,見到咁既情況都知可能會有伏, 因為之前一路都係個哥仔負責整餅, 完全未見過個呀姐整, 完全對佢冇信心.但係一場來到又唔想就咁走, 於是都係落左ORDER, 最終就係咁中左伏.個呀姐開始整餅時已經可以見到佢D手勢係好生疏, 因為同時仲有2個客叫左炸雞, 但係間鋪當時得佢一個,於是佢喺煎餅途中仲要走去炸雞, 唔知係咪因為咁, 最終個餅整好時餅底好多已經變左焦黑, 個餅D材料又冇攤均喺塊餅上面, 完全集中喺一角, 當佢煎完餅要摺做三角形入袋時, D材料係完全集中左喺個角位, 最終個餅有一半以上係得餅皮冇涵既,而個角位又因為D材料塞滿晒搞到個餅淋滋滋, D汁仲多到可以流左出來浸住塊餅...完全係惡夢, 差D想直接掉左佢, 但係我最終都係食左, 而味道亦都一如所料咁難食以上所講只係針對個呀姐, 平時多數時候應該係個哥仔整餅, 完全冇哩D問題所以結論就係, 以後見到呀姐企檔時, 千祈千祈千祈唔好買餅...一定後悔
個呀姐開始整餅時已經可以見到佢D手勢係好生疏,
唔知係咪因為咁, 最終個餅整好時餅底好多已經變左焦黑,
2018-06-15
5 分鐘 (外賣自取)