2015-07-08
店名:川之味麻辣米線地址:太子通菜街212號地舖好味指數:7.5/10價錢:$58大碗米線套餐雞肉 、牛肉 、豬肉 、蘿白 、牛丸 、 豬潤 、腩肉 、火腿 、豆卜 、山根 、炸醬 、魚蛋 、韭菜 、腐皮 、生菜 、黑柏葉 、酸辣菜 、墨魚丸識我的人都知我麻麻地譚仔,原因係唔得惹味得泥辣又唔夠香。呢間米綫店同譚仔有幾分相似,不過是升級版的譚仔。先說辣度選擇,有小辣1-10級加$1(辣得過癮) 、中辣 +$2(辣到飛起)、大辣 +$3(辣至顛峰)。雖然自問食得好辣,但礙於唔想食得咁辛苦,加上睇到d形容詞咁誇張而淆淆地的關係,隱陣少少揀中辣。好似譚仔咁,有大碗米線,方便唔洗諗樣樣有d,兩個人share一碗岩岩好。湯底味道果然有料到,但未至於辣到飛起,味道比譚仔惹味得多,米線都幾彈牙,配料味道正正常,沒有太有驚喜。
地址:太子通菜街212號地舖
好味指數:7.5/10