2011-12-08
好少去幫襯夜市飯局; 今日好朋友請, 必定會到!舊店都有上過去, 不過都係同阿媽飲茶多; 現已搬了上來成兩個月, 今天我才第一次上來食.由於朋友係做飲食的, o黎得呢度幫襯, 已係信心十足, 朋友話晒事, 實叫晒d 好野~咦, 加上原來已有米芝連, 未上來已幾期待!坐晒入場, 開始上菜.先上的有燒味等果然出色, 肉靚, 好多都係半肥瘦的, 用料很好.煮得唔油膩, 朋友已有點醉意, 入口特別快, 一碟好快清晒.之後上的小炒, 特別是炒海鮮類等, 都鑊氣十足, 最緊要係唔油, 用料新鮮, 味道十足.d 躉也不會食到成口獻汁.龍蝦伊麵係此店主打之一係上湯, 而非超漏的芝士, 伊麵索晒d 龍蝦鮮味, 仲有少少上湯, 又冇芝士咁肥膩, 人人都食了不少, 想不到同枱的女子也食了不少!加了爉味去蒸的龍躉, 我好耐冇食過, 今日仲有好朋友請, 隊多幾片先!肉係好新鮮的, 一d都唔腥, d 龍躉肉用了好多芋頭 "long" 起左, 爉味的油不會索晒入肉, 香噴噴之餘, 食上口又不會成口油.其他仲有炸蝦球, 及齋鵝, 炸子雞等, 全都炸得好好, 脆又香口, 雞肉及脆肉滑又唔乾, 都幾考功夫.連碟飯都靚d
舊店都有上過去, 不過都係同阿媽飲茶多;
現已搬了上來成兩個月, 今天我才第一次上來食.
咦, 加上原來已有米芝連, 未上來已幾期待!
坐晒入場, 開始上菜.
先上的有燒味等 果然出色, 肉靚, 好多都係半肥瘦的, 用料很好.
之後上的小炒, 特別是炒海鮮類等, 都鑊氣十足, 最緊要係唔油, 用料新鮮, 味道十足. d 躉也不會食到成口獻汁.
龍蝦伊麵係此店主打之一 係上湯, 而非超漏的芝士, 伊麵索晒d 龍蝦鮮味, 仲有少少上湯, 又冇芝士咁肥膩, 人人都食了不少, 想不到同枱的女子也食了不少! 加了爉味去蒸的龍躉, 我好耐冇食過, 今日仲有好朋友請, 隊多幾片先!
雞肉及脆肉滑又唔乾, 都幾考功夫.
連碟飯都靚d 通常係食唔晒的炒粉麵飯, 今晚少有地食晒!
過了個好高興的午夜. 多謝多次先, 也祝百子千孫喇!
再也要多謝多次各勤力工作的員工.