2020-10-27
呢間茶餐廳喺敬業街地舖😌 唔係工廈入面既餐廳喇!🤣餐廳主打中式點心 亦都有各式蒸飯同米線🍜供應🤩我地大約3pm去到~但係都可以order午市套餐🤗兩人午市套餐 = 兩份飯/米線+兩款點心 盛惠$1081️⃣柱侯牛腩米線/蟲草花蒸雞飯 🍚2️⃣鵪鶉蛋燒賣/燒汁釀茄子🍆+$8加配油菜一碟🥗3️⃣皇廷蝦餃皇(3粒) $26份量超級足夠~同埋全部都係即叫即蒸🤪 味道唔錯 拍得住連鎖酒樓質素 點心夠晒大粒!茄子整到好似煎釀三寶咁香🤗值得留意既係柱侯牛腩米線非常入味 花椒八角好香🤩牛腩又炆得夠軟 比起我地點既蒸飯更加好味 眼前一亮🤩 蟲草花蒸雞飯都幾香雞味 雞都夠滑 不過飯既分量真係多左d🤣食晒d雞仲有好多飯🍚1️⃣+2️⃣四款食物只係$108 咁抵😳實在太震撼了+$8果碟菜亦都非常大碟 又唔係好油👍🏻 仲要係西生菜 靚野👏🏻最後口痕order多籠蝦餃食😝 好大粒蝦餃!粒蝦都好彈牙 完全冇雪味👍🏻 係塊皮略厚姐~另外呢度d茶記飲品都整得幾好🤗杯凍鴛鴦沖得好滑~埋單加埋茶錢都係$170左右 性價比超高!P.s.原來呢度係黃昏、夜晚及星期日/假期可以搞「包場派對」— 星期一至六 (5pm - 10pm),星期日 (11a
呢間茶餐廳喺敬業街地舖😌 唔係工廈入面既餐廳喇!🤣
+$8加配油菜一碟🥗
3️⃣皇廷蝦餃皇(3粒) $26
份量超級足夠~同埋全部都係即叫即蒸🤪
1️⃣+2️⃣四款食物只係$108 咁抵😳實在太震撼了
埋單加埋茶錢都係$170左右 性價比超高!
P.s.原來呢度係黃昏、夜晚及星期日/假期可以搞「包場派對」— 星期一至六 (5pm - 10pm),星期日 (11am - 10pm)🥳 空間幾闊落 有需要都可以諗諗~