2021-10-09
返工太辛苦,中午要食餐好獎勵下自己,得1.5小時食飯,同事揸車來回形薈至可以食耐啲,話晒食放題一定要食多啲至滿足我地揀左美饌B雞煲海鮮放題 美國SRF黑毛和牛 $258,每人加$38任食刺身🐓雞煲打邊爐前食,份量大概有半隻雞,小辣味道岩岩好,帶點麻辣嘅香,雞肉亦算嫩滑🍲火鍋🥩美國SRF黑毛和牛(必食)牛肉係逐件order,我地2個人一叫就叫十件和牛油脂分布平均,肉質有光澤,而且比較厚身大塊,建議先將和牛攤開,等水滾再放落去,大概5-7秒就食得,入口有濃郁的油脂香同牛味,唔洗點醬已經好好食,叫多幾round依然保持水準👍🏻🦐海鮮海蝦滾完啲殼好容易剝,證明好新鮮,食落好鮮甜鮑魚大大隻,色澤好靚,容易咬開而不失口感青口都不錯,亦係大大隻,無雪藏過嘅味,咬落去好彈牙蜆殼全部都開口,雖然粒肉唔算大,但頗鮮甜,味道不錯🍢丸類黑松露蝦丸(推介)真係用新鮮蝦肉打成,食落有咬口,加入左黑松露味道更香濃,而家預先調好味,不需再點醬汁🍣刺身分別有帶子、甜蝦,泰式虎蝦、三文魚、八爪魚、北寄貝,樣樣新鮮味美,個人最鍾意食帶子同北寄貝推薦指數:🌕🌕🌕🌗🌑(5🌕滿分)餐廳新淨寬敞,各款食物質素不錯👍🏻
🐓雞煲
🍲火鍋
🥩美國SRF黑毛和牛(必食)
牛肉係逐件order,我地2個人一叫就叫十件
🦐海鮮
海蝦滾完啲殼好容易剝,證明好新鮮,食落好鮮甜
鮑魚大大隻,色澤好靚,容易咬開而不失口感
青口都不錯,亦係大大隻,無雪藏過嘅味,咬落去好彈牙
蜆殼全部都開口,雖然粒肉唔算大,但頗鮮甜,味道不錯
🍢丸類
黑松露蝦丸(推介)
🍣刺身