2020-09-01 1370 瀏覽
一向都很喜歡食616火鍋,不過午市就未食過,今次就去大圍分店試一試。前一日上openrice訂左座,去到話原來訂座只係食火鍋,如果食lunch set就要幫我地取消番openrice訂座。不過都唔緊要既,草少一次積分/里數姐。店內不大,位子不多,座位舒服,寬敞。午市套餐好抵,$48,有埋一支野飲,仲唔洗加一。選擇唔多,四款。我同朋友都叫左生牛肉湯河,湯河比想像中大碗,河粉雖然唔係好多,不過最緊要就係裝到好大碗牛骨湯丫嘛。個人十分喜歡616既牛骨湯,晚市去食要飲八九煲。生牛肉湯河既牛骨湯底,同晚市牛骨湯底一樣,都係好濃味,又清唔會好油,好好味,一碗真係唔夠飲。生牛肉方面,原以為黎到會仲係紅色,要自己比D時間係個湯度整熟佢,點知一黎到塊牛肉已經係熟晒,一D紅色都冇,不過好彩,牛肉一D都唔鞋,亦都好有牛味,好食~河粉份量都唔算少,加上飲到一滴湯都冇淨,都幾飽。套餐仲有一支野飲,兩款都好飲,岩晒食火鍋飲,飲完牛骨清湯再飲亦係唔錯第一次試午市套餐,好抵食又好味,會再推介家人朋友去試下~

店內不大,位子不多,座位舒服,寬敞。
午市套餐好抵,$48,有埋一支野飲,仲唔洗加一。
選擇唔多,四款。

生牛肉湯河

河粉份量都唔算少,加上飲到一滴湯都冇淨,都幾飽。

第一次試午市套餐,好抵食又好味,會再推介家人朋友去試下~
2020-08-28
生牛肉湯河