2019-09-18
之前聽朋友講蝦麵店午餐時段全單有8折優惠,今天去到荃灣做嘢,就一於去試下。午餐時段間店得好少食客,心諗有折都咁少人,會唔會中伏呢?不過行到黎就食啦,無謂再四圍走。坐下無耐,員工(暫稱為阿甲)黎到落單,好奇怪個阿甲堅持落完一個人嘅 order (要邊個麵餐,要邊款粉麵,跟那款小食同飲乜) 後先落另一個,落了幾個order 仲話要停一停,話部機唔可以一次入咁多個餐,不斷講入了一杯凍檸茶,唔知點解顯示為3杯,其實你同我講我都唔知點解,阿甲之後就行開左。轉個頭個阿甲又返黎繼續落單,落到一半另一員工(暫稱為阿乙)到來問我地係咪分單,我地講無,只係阿甲講一次入唔晒,阿乙就即時問阿甲有無同人客覆單,之後阿甲突然著晒火,話我又要落單,邊度覆到,過程都幾大聲,仲話阿乙今天一早已針對佢,話「你(阿乙)咁叻,你落埋(單)去啦」,聽到同睇到後,我地都O晒咀,喺D客前大鬧,真係第一次見。之後見到收銀員工都有過黎拉開阿甲。之後阿乙就繼續幫我地落單。不過阿甲都幾好EQ ,上食物時情緒都好平靜,態度同對住阿乙真係180度唔同。😯好,講返食物蝦肉四寶油麵配辣味蝦湯底,個湯係成碗麵的精髓,有香濃蝦味至於配餸就一般,無特別
好,講返食物
蝦肉四寶油麵配辣味蝦湯底,個湯係成碗麵的精髓,有香濃蝦味
至於配餸就一般,無特別,係貢丸叫做有豬肉味,而魚蛋,墨丸同腐角就無乜味。
至於小食就揀左拼盤,勝在樣樣有,可以試下。
豆腐由外到內都無味,雞翼炸得夠熱,食晒碗麵先食佢內裡都仲暖暖地,而雞串都尚算入味。
套餐仲包埋飲品,冷熱同價,加上有8折原本都算吸引,仲見到員工咁樣,都要過一排先再黎食啦.............
整體來說,店舖真係要好好訓練下員工,無論點都好,都唔好在人客面前鬧交,真係好影響印象。