2013-02-25 50 瀏覽
紅蔥頭-我其中一個午餐飯堂,原因有3個:1、下雨天不想出外,因此下雨天這裡特別多人,要提早搵位,否則有排等。2、枱與枱之間距離足夠,坐得舒適,而且侍應絶對唔會好似茶餐廳咁趕客。3、有langham place card 有discount(85折),大概$40就有一午餐(有餐湯、蒜蓉包、餐飲),比起food court仲要平!冇加一!今天天氣好,所以不用等位,客人只坐滿一半。Menu有2種:daily lunch menu-每日不同,但都係3個扒餐+1個意粉餐。此Menu 價錢已包餐湯、蒜蓉包、餐飲,及有85折。扒餐可選擇白飯、意粉或薯條而醬汁也可轉其他汁。幾flexible!散叫Menu-冇折而且要加錢先會有餐湯(羅宋湯\是日白湯)、蒜蓉包、餐飲;但此Menu選擇比較多。其中,我會推介芝士焗鮮茄豬扒配蛋炒飯或芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯。焗飯焗到熱辣辣,面上放了芝士,焗後熔了,十分惹味;用的是新鮮蕃茄,都幾juicy;飯係蛋炒飯,都算製作認真。豬扒\雞腿雖然不是新鮮貨,但啖啖肉,肉質唔算"鞋",都算合格。今天叫左daily lunch menu的海鮮意粉餐蒜蓉包:暖暖的、蒜蓉味重餐湯(
紅蔥頭-我其中一個午餐飯堂,原因有3個:

今天天氣好,所以不用等位,客人只坐滿一半。
Menu有2種:

今天叫左daily lunch menu的海鮮意粉餐
蒜蓉包:暖暖的、蒜蓉味重
餐湯(南瓜湯):茶餐廳的餐湯,無料,稀稀的,好似開粉做的。
海鮮意粉:料都算多有蝦、魷魚、螺肉,份量適合女仕。意粉硬度適中,醬汁比較稀。
同事點了蒜蓉汁雞扒配薯條
雞扒夠大件,肉質唔算"鞋"。個蒜蓉汁都幾惹味。薯條即炸熱辣辣,再有小小蔬菜伴碟,夠健康。

餐飲:所有午餐都包飲品,加$3可轉凍飲或汽水(pepsi or spite)
愛凍奶茶的我,每次都叫熱奶茶,但熱飲不太熱,凍飲偏甜,所以都不浪費加$3轉凍。味道還可以。

食物質素一般,服務一般,但有之前述說的3個原因,所以都會繼續光顧。
  • 芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯