2007-06-21
先講環境,知道10點後有半價會有好多人排隊,所以約9:05黎到,9:45就入得,坐bar台,望魚缸,坐又坐得幾舒服,落左order之後見到個壽司帶d壽司已經疏疏落落,好快就無晒壽司,而見師傅d order單就係咁出係咁出,都做唔切。我同我女朋友就order左以下壽司︰(壽司果然比其他壽司舖的細件) 蟹腳壽司2碟︰隻蟹腳超霉,無口感可言,極唔新鮮,大佬呀半價都唔駛咁呀﹖海膽壽司︰一睇就知唔新鮮,輪廓唔鮮明,入口ok 甜蝦壽司(巨)2碟︰幾好味,夠大隻,夠爽,唔知點解甜蝦壽司舊飯會大舊d,佢想搵枝牙籤自己new都等左5分鐘先有人理佢。帆立貝壽司︰都ok,但係唔夠新鮮5A火灸和牛壽司2件︰比板前的無燒過的更加好,板前無牛味,今次呢度輕輕燒過佢更加突出牛味,入口好重牛味,但無入口即溶的感覺,但係都好味。蟹柳棒壽司2碟︰($9)抵,好味,咁既價錢真係食得過,比新解蟹腳更好味。黑椒三文魚壽司︰我女朋友唔覺意畫三文魚時畫錯左黑椒三文魚,佢黎既時候咪話唔係我地架囉,但係waiter即刻拎番張order紙黎俾我地睇,駛唔駛呀,畫錯左者。照食可也,好重黑椒味,普普通通。汁燒玉子︰難食,暖暖地,唔甜。蟹膏蟹

我同我女朋友就order左以下壽司
(壽司果然比其他壽司舖的細件)

海膽壽司︰一睇就知唔新鮮,輪廓唔鮮明,入口ok
帆立貝壽司︰都ok,但係唔夠新鮮
汁燒玉子︰難食,暖暖地,唔甜。
蟹膏蟹肉軍艦壽司︰好普通,總知同板前個蝦膏蝦肉壽司比,板前出色好多。
三文魚壽司
三文魚親子壽司
黃金魷魚青瓜卷

整體呢個價錢黎講就十分超值,絕對會再黎。