2014-12-22 1716 瀏覽
臨近年尾,當然又係食好嘢既時候! 銅鑼灣多嘢食就大家都知,但係講到食平少少既日本放題呢,近來就似乎越來越少嚕~ 避過一大堆企街sales之後,黎到呢間應該都唔少人去過既後街既樓上放題 - 組長~ 雖然位於鬧市,但係價錢絕對夠大眾化,而且上到去雖然人多,但又唔會覺得唔好坐,第一印象已經不錯!嘢食種類算係多,但係就冇乜話太特別/突出既款式,都係以大路嘢為主。店員既服務態度唔錯,而且都幾有效率,可能因為地方唔大一眼望晒,基本上一舉手就會有人埋黎由於都係諗住食生嘢為主,所以今次反過來叫咗熟食先,之後再清一色食生嘢,好似唔洗溝溝埋埋會好啲~ 叫咗少少天婦羅啦、串燒啦、羊架之類,賣相都幾唔錯既,特別係海蝦串,睇見都想食 而且食落又真係夠晒新鮮,蝦味仲好重添! 至於雞翼亦都好入味,不過表皮就唔夠燶,如果再燶少少會更加香口惹味! 天婦羅都一樣係唔錯,特別係茄子,顏色好靚,而且唔會太厚粉 不過羊架就認真唔得 韌到無朋友 仲有個蜆,味道OK既,但係有沙....不過今餐既主角始終都係刺身! 咁既價錢黎講,其實自自然然個expectation都會低番啲,但係又估佢唔到,呢度既刺身質素真係好唔錯喎,係就係冇象拔

不過羊架就認真唔得
 韌到無朋友
 仲有個蜆,味道OK既,但係有沙....
天婦羅
不過今餐既主角始終都係刺身! 咁既價錢黎講,其實自自然然個expectation都會低番啲,但係又估佢唔到,呢度既刺身質素真係好唔錯喎,係就係冇象拔蚌、帶子、海膽之類貴價嘢可以嗌,但係佢既刺身大大片之餘仲好新鮮,睇得又食得
 特別係三文魚啦~ 而且佢既切法好似同平日食開唔同,每件都切到少少三角形咁款,肉質鮮嫩軟滑,仲冰碎lon住,正呀!
三文魚刺身
三文魚刺身