2017-06-09 4204 瀏覽
之前食過銅鑼灣嘅自助餐,對佢嘅印象唔錯,今次試下午餐半自助餐先坐底之後侍應即刻俾餐牌,好快就揀好食乜主菜之後就可以即刻出去食前菜同沙律……果日去到都1點有多, 已經開始咗一段時間, 所以去到自助BAR 合我胃口的選擇不多, 只隨便攞了沙律, 1-2件甜品及橙汁便算了 (有包餐飲都仲有橙汁任飲), 第一轉嘅timing 唔啱所以無映相, 但我未食完第一碟已見到出面又fill 咗不少嘅食物, 所以快快手又去攞第2轉, 終於有咗好多款式揀, 我鐘意食麻醬豆腐上面有木魚, 沙律菜的種類唔可以同自助餐比, 只有2-3款, 有醋, 有橄欖油, 千島醬...等等, 仲有幾款有配菜嘅沙律, 配螺絲粉, 蕃茄仔, 粟米...等等, 最後我仲攞咗碗雜菜湯, 蕃茄味好香, 入面唔多肉嘅就唔會肥啦.講真食完前菜沙律...等等都飽咗一半喇, 食2轉已經用在半個鐘以上, 但主菜仲未嚟嘅?  我諗餐廳係特登等個客食完前菜先上主菜, 但我隔離枱嘅2位女仕就等唔切, 要催咗2次先有主菜, 而我地就唔係趕時間, 所以等下都無所謂, 若果趕時間嘅朋友仔去食嘅時候, 我諗要落order 時同侍應講明先, 唔好白白浪費時間喇.

坐底之後侍應即刻俾餐牌,好快就揀好食乜主菜

主菜終於出場喇, 佢地有落咗D心思在擺碟上, 個碟仲大過個頭呀
, 呢個係"茄汁蔬菜有機意大利粉" $128.  睇相好似好少, 但其實係一般份量, 只係個碟太大啫.  蕃茄味濃, 有少少翠肉瓜一齊炒, 都不失口感.
另一個主菜係"黑椒英國豬柳扒伴幼露筍" $158, 個豬柳真係好嫩好滑, 仲有2大塊好抵食, 仲配仲少少嘅黑松露薯蓉好香好滑口, 雖然我好飽但都要食晒佢.
  • 黑椒英國豬柳扒伴幼露筍