2016-05-16
辛勤上班族既我,星期一至五係公司OT至地老天荒,難得周末,雖然好想好好咁在家抖一下,但係,嘴饞既我,難得休息,不想動手下廚,更加唔想食快餐店跟茶餐廳~~~上網睇食評見到Howe Cafe都唔錯呀,決定同細佬撐枱腳,所以就去左屋企附近Howe Cafe搵好野食呢間野第一次試,環境寬敞,又係cafe又係傢俬店,都幾得意❤️佢地賣既都係木製傢俬,簡約清新,所有既枱櫈及擺設都可購買。我呢,就無咩傢俬想買,只係想食好野hahaHowe Cafe的食物款式比一般cafe為多,pasta、沙律、飯、all day breakfast、咖哩、三文治、蛋糕、甜品等等等。而且仲有一個4000尺的天台花園,設有戶外座位,仲可以吃BBQ套餐。 今次同細佬就嘗試了法式蘑菇忌大蝦燴飯,大蝦得兩隻,但好大隻,雖然唔係新鮮蝦,但味道都唔錯,燴飯加左忌廉汁變得幼滑,忌廉汁亦適當好處,不會吃到好膩。蜜糖芥辣燒雞沙律 甜甜的蜜糖芥辣,好得意❤️燒雞沙律既份量也蠻幾多,燒雞的味道十分鹹香,配合新鮮的蔬菜,整個人都沉醉在清新的感覺當中haha