2012-04-17
轉左形象的東海堂, 竟然多左泡芙賣 依家走「日歐式」甜品路線喎~ 今朝雜誌有介紹佢同COCO FRANS 的副線呀, 同樣都係sell泡芙, 喜愛甜食的森巴豚當然忍不住要試下 比較下之前食開的beard papa先!!!講品種, beard papa的泡芙口味就比較多, 吉士都n咁多隻味, 依家東海堂只有3種: 原味...曲奇...杏仁...純粹口癢, 買左一件「曲奇泡芙」...$17都ok啦! 拎上手都幾重手...幾足料...感覺上泡芙脆d同埋硬身d~~~ beard papa的就好似較為輕身d, 口感鬆化, 有少少「一陣風」的口感, 如果喜愛有口感的朋友們, 東海堂係唔錯的選擇~~~我覺得曲奇泡芙個曲奇面係最特別最吸引的, 但略嫌d曲奇食落朱古力味唔太夠喎~至於D吉士餡, 東海堂的Vanilla 餡好香, "杰"身同挺DD, beard papa就稀少少, 呢個我就比較喜歡東海堂的餡!! 好似抵食d 仲有一樣, 就係東海堂的泡芙係開邊架, 在中間唧吉士, 而beard papa就係底部唧入去, 唔係係咪因為咁樣, 東海堂的吉士會多d, 手工心機都唔少!!!好期待佢地會有吉士夾新鮮生
好期待佢地會有吉士夾新鮮生果的泡芙, 可惜呢度無, 建議加士多啤梨吉士, 女生一定Like