身為荃灣人已經可以話食盡荃灣美味,今次呢間buger新開當然要試下, 特別係因為呢度有一個好靚既藍色漢堡,睇到fb宣傳果陣已經非常期待。 大約晚上7點黎到都唔算多人,但位置其實唔多,都還沒點餐就已經坐滿了。 環境裝修簡單有風格,需要到櫃台先購買點餐,從圖片看來都幾吸引。 套裝包括沙津菜和薯片和選擇的漢堡包款,身為女生當然要點 tiffany blue的雞堡, 外層藍藍的漢堡包皮經過烤脆,外層微微焦脆, 裡面餡料非常豐富,爆芝流心的炸雞排香脆,肉質嫩滑啖啖肉汁, 配上蜂蜜芥茉醬微微甜香,份量夠飽。 另外朋友也點了另一款試試看,美式三重手打牛肉漢堡, 芝士半溶賣相吸引,漢堡厚度差不多成隻手掌咁高, 不能一口咬下,手打牛肉很香,配上蔬菜都唔會好油腍。 蜜糖烤雞翼賣相不錯,每一隻都非常飽滿多汁, 灑上香草更加吸引,蜜糖淋了很多,絕不手軟, 皮香肉嫩,甜味偏重,但正正岩晒我,絕對值得推介。 黑松露忌廉意大利粉用料夠實在,黑松露味不太偏重, 但配上濃度適中的忌廉汁香濃綿密,帶子粒口感新鮮, 整個評分大約70,麵質剛剛夠好彈牙。

外層藍藍的漢堡包皮經過烤脆,外層微微焦脆,

裡面餡料非常豐富,爆芝流心的炸雞排香脆,肉質嫩滑啖啖肉汁,

配上蜂蜜芥茉醬微微甜香,份量夠飽。

另外朋友也點了另一款試試看,美式三重手打牛肉漢堡,

芝士半溶賣相吸引,漢堡厚度差不多成隻手掌咁高,

不能一口咬下,手打牛肉很香,配上蔬菜都唔會好油腍。

蜜糖烤雞翼賣相不錯,每一隻都非常飽滿多汁,

灑上香草更加吸引,蜜糖淋了很多,絕不手軟,

皮香肉嫩,甜味偏重,但正正岩晒我,絕對值得推介。

黑松露忌廉意大利粉用料夠實在,黑松露味不太偏重,

但配上濃度適中的忌廉汁香濃綿密,帶子粒口感新鮮,

整個評分大約70,麵質剛剛夠好彈牙。

2017-01-02