餐廳: 亞金南洋茶室 (置富都會)
資訊:

2021-05-19 627 瀏覽
位於紅磡火車站旁的置富都會商場,近近地食個晚飯再搭車返屋企。環境衛生光潔雅淨,門口位靚女仲好好招呼添,上菜同交待食物名稱都快狠準。🤣這家阿金主打南洋菜式,海南雞、新加坡式牛腩同叻沙都是我至愛,今晚記叫齊兩款試試。🤤🥢海南雞叻沙滲滲 $72食叻沙我鍾意滲滲,有油麵同米粉一次過可以食到二種不同口感,先喝口湯底娘惹菜主要以香辣為主,花生醬同沙爹醬香味滲透整個湯底,讓滲滲盡吸湯汁好食,香辣惹味停不下來。海南雞是無骨的啖啖肉,鮮香嫩滑肉汁豐好吸引,朋友都贊不絕口。😋👍👍👍🥢咖哩牛腩飯 $64充滿椰香的咖哩牛腩分量十足,炆得入味軟腍,肉質滑溜不韌辛香惹味。🥢玻璃魷魚通菜 $32魷魚爽口彈牙,白灼通菜清爽健康。🥢脆皮豆腐 $30香脆可口外脆內嫩,外層灑上淮鹽五香粉,是熱辣辣即叫即炸的一碟抵食前菜。🥣摩摩喳喳 飯後當然要試試馬拉糖水,摩摩喳喳是馬拉最多人食地道甜品,用料有芋頭、芋圓、番薯、紅豆、燒仙草加入椰奶常溫食好豐富又滋味。全日免加一每位$123

🥢海南雞叻沙滲滲 $72

👍👍👍

🥢咖哩牛腩飯 $64

🥢玻璃魷魚通菜 $32
魷魚爽口彈牙,白灼通菜清爽健康。

🥢脆皮豆腐 $30

🥣摩摩喳喳