2020-10-13
放假同朋友去中環食Lunch,黎到位於嘉咸街新開既南美式餐廳,餐廳好有外國風格,隔離係La Vina,地點唔算大,主要做外賣生意,店舖主打煙燻肉、Detroit-style pizza、三文治Corvette ($98)Detroit-style既特色就係長方型pizza,而smoke & barrels就係可愛既方型pizza,一共有六款,我揀左呢款大蝦pizza,配意大利蕃茄醬、大蝦、蘆筍、Mascarpone cheese,個邊同餅底烤得焦脆,中間口感鬆軟,好味Espresso BBQ Duroc baby back rib - half ($178)用左自家製既BBQ醬去烤,烤得好腍好入味,另外亦都有3款bbq醬配黎食,中意Kansas City個款辣辣地好惹味!食得辣既朋友可以試埋士拉差個款🌶更加香辣!店內有自己既電子煙燻器亦有多款包裝好既燻肉俾客人買走同埋4款自家製既bbq醬都有樽裝,可以買返屋企配煙燻肉食
Corvette ($98)
店內有自己既電子煙燻器
亦有多款包裝好既燻肉俾客人買走