餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2021-12-29 121 瀏覽
從來冇諗過會食印尼菜🙈,今日同好耐冇見嘅朋友食飯,佢話公司附近有間印尼菜好正,所以就嚟試吓😆😆🗒餐牌既嘢食同野飲選擇種類非常算多,我哋食dinner,所以只可以散叫沒有套餐,而我哋就叫咗以下幾款嘢食🙆‍♀️👉雜菜黃姜原條炸魚飯hk$78-👉燒雞班蘭尖塔飯hk$98-👉牛肉沙嗲3串hk$56-👉珍多冰hk$28-👉班蘭沙冰hk$42-2碟飯超級大碟😅😅;最後我哋一張枱都放唔晒呢幾樣嘢食🤣🤣🐟原條炸魚飯既魚好大條,唔係細細條嗰啲,外皮揸得好脆,好好味;🐔燒雞班蘭尖塔飯,燒雞好入味,有班蘭葉味嘅飯,好好食,而且店舖好細心,會準備透明手套比客人抓住隻雞嚟食😍珍多冰椰汁味好濃,杯底有啲黑色類似啫喱嘅物體,到最後都唔知係咩嚟嘅,但係好好飲😋班蘭沙冰,班蘭味好重,沙冰適合夏天飲用🙃👨👩Staff人數唔多,全部都係印尼姐姐,但係都識聽廣東話,而且好有禮貌👍👍,餐廳沒有❌加一服務費,份量又大碟,好抵食👍,我同朋友都唔係好食得晒😂😂

👉雜菜黃姜原條炸魚飯hk$78-
👉燒雞班蘭尖塔飯hk$98-
👉牛肉沙嗲3串hk$56-
👉珍多冰hk$28-
👉班蘭沙冰hk$42-

2碟飯超級大碟😅😅;最後我哋一張枱都放唔晒呢幾樣嘢食🤣🤣
班蘭沙冰,班蘭味好重,沙冰適合夏天飲用🙃

2021-12-23
  • 珍多冰