2019-09-27 447 瀏覽
由細到大我都好中意食雞翼架😎所以每次去BBQ都最期待食燒雞翼,但係有去過燒野食嘅都知道,要燒一隻靚嘅雞翼真係唔簡單。有日行過銅鑼灣見到雞翼山開左係世貿附近,拿拿聲黎試下🤣雞翼山鋪頭唔算好大,但係都有張bar枱同細細嘅枱仔俾你係到吹住食雞翼,襯住lunch time 過黎,所以就同幾個friends 叫左3款唔同嘅雞翼試下文青風玫瑰🌹食落有d驚喜,玫瑰味唔會好假,食落甜甜地,配埋外脆內juicy 嘅雞翼,我覺得好好食呀😋個雞翼仲好襯成間鋪頭,走少女風添🥰港式避風塘蒜香雞翼面係滿滿嘅炸蒜,食落好脆好香口,雞翼嘅質地比玫瑰味嘅再乾身d同脆口d我係鹹檸七鹹檸七飲就飲得多,加埋雞翼呢個combination 我真係第一次試,食落又真係好有鹹檸七嘅味道,感覺幾得意😜因為我地叫左3款雞翼,可以叫set加一杯野飲,試左伯爵野莓冰茶,食完雞翼食返淡凍冰冰嘅茶,正👍🏻值得一讚嘅係所有雞翼都係即叫即製,本來我以爲所有嘅雞翼底都係一樣,再淋上唔同嘅sauce,但係我地叫3款雞翼都係分開整分開上,每款都熱辣辣,賣相仲好靚添!最後想講嘅係,食雞翼梗係要用手食啦🤣 斯文嘅你唔洗擔心,係有叉提供🤣

文青風玫瑰🌹

港式避風塘蒜香