2021-06-03
石磨腸粉越黎越興✨近年周圍都開多左🏠同一直食開既豬腸粉,最唔同既地方就係👇🏻即叫即拉🔥新鮮熱辣辣🔥同埋配料 / 配搭都幾多唔同組合🤤💁🏻♀️有d有肉,💁🏻♀️有d係素食。屯門區皺皮腸粉舖唔算多,不過依間只得原味 ⚪️白米腸粉🍚~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 肉燥撈腸粉 ($22) 🐷🥣依款唔洗加豉油都好夠味。▪ 雞蛋香茜腸粉 ($20) 🥚🍀多左雞蛋香其實係幾正,不過芫荽就唔係個個鍾意。但係顏色上豐富左🤣▪ 秘製叉燒腸粉 ($22) 🔥🐷👆🏻都幾大盒,食晒成盒應該可以當一餐👆🏻配料都足,算多🤗特別係肉燥撈腸粉,肉燥真係勁多😍腸粉比較薄身🤏🏻唔同平時食開既豬腸咁捲埋🫔所以會滑d😌同埋因為用🍚米漿,所以多左份米香味👃🏻而且帶有🤏🏻少少煙韌🤏🏻咬口👄之前食過其他店有🌶辣粉 • 🧄炸蒜可以自己加,但依到係用辣油🌶🛢相比之下,我比較鍾意辣粉😝😛~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺豉油同辣油都係分開裝住俾你。唔洗怕浸住豉油返到屋企淋晒 / 過鹹🥳🔺Menu 都有十幾款選擇🤩🔺除左腸粉,仲有蒸米粉,小食同野飲🥤🔺
同一直食開既豬腸粉,最唔同既地方就係👇🏻
即叫即拉🔥新鮮熱辣辣🔥
同埋配料 / 配搭都幾多唔同組合🤤
💁🏻♀️有d有肉,💁🏻♀️有d係素食。
屯門區皺皮腸粉舖唔算多,
不過依間只得原味 ⚪️白米腸粉🍚
▪ 肉燥撈腸粉 ($22) 🐷🥣
依款唔洗加豉油都好夠味。
▪ 雞蛋香茜腸粉 ($20) 🥚🍀
多左雞蛋香其實係幾正,不過芫荽就唔係個個鍾意。
但係顏色上豐富左🤣
▪ 秘製叉燒腸粉 ($22) 🔥🐷
👆🏻都幾大盒,食晒成盒應該可以當一餐👆🏻
配料都足,算多🤗
特別係肉燥撈腸粉,肉燥真係勁多😍
腸粉比較薄身🤏🏻唔同平時食開既豬腸咁捲埋🫔
所以會滑d😌同埋因為用🍚米漿,所以多左份米香味👃🏻
而且帶有🤏🏻少少煙韌🤏🏻咬口👄
之前食過其他店有🌶辣粉 • 🧄炸蒜可以自己加,
但依到係用辣油🌶🛢
相比之下,我比較鍾意辣粉😝😛
🔺豉油同辣油都係分開裝住俾你。
唔洗怕浸住豉油返到屋企淋晒 / 過鹹🥳
🔺Menu 都有十幾款選擇🤩
🔺除左腸粉,仲有蒸米粉,小食同野飲🥤
🔺價錢唔算太貴( $1x-$2x )
🔺有幾個堂食位,我就揀左外賣🥡🥢
(店員話下次可以📱電話落左單先,咁就唔洗等咁耐)
🔺雖然外賣唔洗加錢,不過舖頭係用發泡膠盒🥴
如果大家想環保,可以自備飯盒去買♻️