2023-05-24 84 瀏覽
旺角即叫即炸韓式熱狗 芝士拉絲吸引 今日天氣開始熱 但都多人圍住排隊 簡單記錄一下.呢間店主打韓國芝士拉絲熱狗有多款唔同口味熱狗選擇 配唔同醬汁如果叫套餐最抵 $120 任選4款會送多三條炸芝士小食 感覺抵啲.⭐️薯條鴛鴦芝腸熱狗$38👍🏻最入面包住大量芝士 同🤔半條腸仔(值得一講 半條腸仔 可能有人覺得小 但我覺👌🏻 佢用咗嗰個空間放大量芝士 所以咬開 一定做到芝士拉絲 亦都係佢哋賣點)外面包多1層麵團 再加左薯條粒粒拎去炸🔥新鮮出爐熱辣辣 麵團超軟熟 再配埋其他醬汁芝士控朋友一定鐘意⭐️三重芝士熱狗$38呢款外層再加多一層熱熔芝士 芝芝芝芝芝⭐️大阪燒熱狗$38表面大量鰹魚碎 醬汁 鐵板炒過椰菜碎 麵團軟綿綿 如果加埋章魚粒 真係好似章魚燒咁.⭐️Oreo熱狗$38如果上面嗰幾款 係唔錯嘅掃街小食👍🏻呢款就係唔錯掃街甜品 外面包着大量嘅Oreo碎👍🏻表面加左煉奶 食落西多士feel 好食🙈Oreo好似整咩甜品都好食 我鐘意但要注意 相對芝士感覺冇咁重.⭐️冰凍橙汁特飲$25❄️咁啱今日熱 呢杯飲品超冰涼 好適合夏天消暑🤔但最上面插住原個鮮橙 幾無謂 因為掃街你唔會有手食到個橙 有啲浪費sad
呢間店主打韓國芝士拉絲熱狗
🙈Oreo好似整咩甜品都好食 我鐘意
但要注意 相對芝士感覺冇咁重
⭐️冰凍橙汁特飲$25
❄️咁啱今日熱 呢杯飲品超冰涼 好適合夏天消暑
🤔但最上面插住原個鮮橙 幾無謂 因為掃街你唔會有手食到個橙 有啲浪費sad 如果切開佢 或者起咗皮 感覺會好啲
整體鍾意芝士/韓國食品朋友值得一去
本來諗住食佢哋泡芙 但冇貨
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#阿里郎熱狗棒 (旺角) @ariranghotdog.hk
地址:旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:2/5 掃街環境
服務:2.5/5
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長
#飲食 #美食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #香港旅遊 #香港打卡 #食評 #旺角美食 #旺角必食 #旺角 #旺角好去處 #旺角必食 #週末好去處 #熱狗 #芝士 #小食 #掃街 #韓國餐廳 #韓式美食