2023-02-23 29 瀏覽
串燒兄妹 (華景大廈)土瓜灣下鄉道38-54號華景大廈地下G2號舖最近都鍾意食串燒,咁啱朋友介紹有一間位於土瓜灣<串燒兄妹>佢話呢間地道平民抵食,而且味道好正宗,咁一於跟佢搵食啦!咁我本身好少去開呢頭 因為覺得交通好唔方便,不過而家屯馬綫開通咗之後人流好似多咗好多,我哋大概7:45左右去到,當時一台客人都冇我見到咁嘅情況,都有少少擔心,到底係咩原因?食飯時間都冇客人嘅?當我哋入咗去坐低之後,客人即刻陸續有黎,咁我都放心啲啦串燒 $100/10串 ,價錢相當親民!我哋兩個人一共叫咗20串(大部份重複 ),唔逐一介紹 簡單介紹幾款值得點嘅,呢幾款都係我認為孜然粉+辣粉配合埋係特別出色蒜蓉燒茄子 🍆 蒜蓉量十分之多 又香又入味 推介蒜蓉燒生蠔蒜蓉好香本身我唔鍾意食蠔,因為好怕會有腥味,但係呢個完全冇食落仲好鮮甜蒜蓉花甲分量超多,花甲下面有三至四件金菇墊底,花甲冇沙,食落仲好甜雞肉好香口,非常嫩滑五花腩肉有口感有油脂味,而且食落絕對唔會膩燒雞翼一串有兩隻幾夠味,加埋啲辣粉,正!麻吉燒 好煙靭燒得啱啱好,可以一試雞髀菇 中間介開咗令到更加入味,超級juicy!我覺得呢間串燒店做宵
串燒兄妹 (華景大廈)
土瓜灣下鄉道38-54號華景大廈地下G2號舖

蒜蓉燒茄子 🍆
蒜蓉量十分之多 又香又入味 推介

蒜蓉燒生蠔

蒜蓉花甲
分量超多,花甲下面有三至四件金菇墊底,花甲冇沙,食落仲好甜

雞肉
好香口,非常嫩滑

五花腩肉
有口感有油脂味,而且食落絕對唔會膩

燒雞翼
一串有兩隻幾夠味,加埋啲辣粉,正!

麻吉燒
好煙靭燒得啱啱好,可以一試

雞髀菇
中間介開咗令到更加入味,超級juicy!

我覺得呢間串燒店做宵夜係一流,全部都係即叫即燒熱辣辣,但竟然上菜速度絕對唔慢,而且價錢都好親民,如果住呢區嘅朋友仔可以試吓!相信我,你一定會鍾意😊