2024-06-02 31 瀏覽
成日去買餸都經過呢間舖頭,開頭以為麵包舖,原來食甜品蛋糕,小朋友見到舖頭有跳飛機,跳下跳下入咗去,見到佢有好多曲奇,原來全部都係手做曲奇,買咗兩罐試下,曲奇真係幾好食,小朋友鍾意食綠茶味,食入口好鬆脆,而我就鍾意食咖啡杏仁脆片,比較硬身,我鍾意佢嘅口感,脆卜卜好好味。另外我仲買咗幾款蛋糕,第一次食燒蛋糕,感覺都幾特別,不過我最鍾意都係芝士蛋糕,入口好軟滑,而且好香濃嘅芝士味。見到門口推介有花膠甜品,見佢都唔算太貴,楊枝甘露唔會太甜,打開聞到好香,最精彩係真係見到大大嚿花膠,成個感覺好滋潤,今次買咗小朋友鍾意食嘅口味,我見到佢另外有人蔘同埋桂花味道,下次要買來試埋佢。