2022-02-18
坐落於觀塘工廈嘅 壽司], 以新鮮,優質刺身,壽司聞名~ 當然抵食夾大件是另一大賣點, 隔冇耐心思思就想再到訪。今日約了朋友去食lunch, 佢仲熟過我,原來電話訂座堂食有八折。柔和的燈光配合唔會太嘈嘅背景音樂, 可以靜靜地享受午餐🌹👍。每份定食套餐都包括味噌湯, 前菜,茶碗蒸及甜品。刺身定食$168賣相精美但一啲都唔精緻, 刺身份量大, 每款都厚切, 一啲都冇手軟😍。有我至愛嘅海膽, 入口甘甜無比!! 一丁點腥或者苦澀都沒有。 配壽司飯👍✨ 赤蝦超大隻啖啖肉。肉質柔軟中帶彈性,甜美细滑, 鮮味十足!同樣厚切的有劍魚腩, 表面輕炙, 質感結實, 有豐富的魚油香, 入口瞬間融化。兩件油甘魚都是很有份量, 肉質柔軟,味道清甜得來也絕對是肥美一族!帆立貝大大隻 ,肉厚鮮甜夠爽口, 完全冇雪味非常優質!厚切三文魚也是肥美鮮甜,非常高質!茶碗蒸蛋好滑好香!味噌湯裏有不少蜆肉,落足料的~5 色刺身飯 $148朋友看見5色刺身飯也是滿心歡喜!厚厚的刺身包括油甘魚, 三文魚, 帆立貝,赤蝦 , 吞拿魚蓉。試咗少少吞拿魚蓉,入囗香滑,配日本蔥真係特別香甜!定食包括的是日甜品,海鹽雪糕, 大路的本地品牌,
坐落於觀塘工廈嘅 [掌壽司], 以新鮮,優質刺身,壽司聞名~ 當然抵食夾大件是另一大賣點, 隔冇耐心思思就想再到訪。
每份定食套餐都包括味噌湯, 前菜,茶碗蒸及甜品。
刺身定食$168
帆立貝大大隻 ,肉厚鮮甜夠爽口, 完全冇雪味非常優質!
厚切三文魚也是肥美鮮甜,非常高質!
茶碗蒸蛋好滑好香!
味噌湯裏有不少蜆肉,落足料的~
5 色刺身飯 $148
朋友看見5色刺身飯也是滿心歡喜!
試咗少少吞拿魚蓉,入囗香滑,配日本蔥真係特別香甜!
定食包括的是日甜品,海鹽雪糕, 大路的本地品牌, 甜中帶鹹,餐後的味覺享受!
指定便當第二個半價~