2021-03-21
餐廳外面睇落似酒吧,由頭盤、BURGER 到主菜都有多元化選擇,當然唔少得咖啡同酒精類飲品,就要求咗店員推介啲菜式比我地。相機食先的要注意, 呢度擺盤好有心機,食之前要幫佢拍個靚照!餐前小食香草麵包同鬆脆餅乾條,麵包偏乾身,有酸的SOURSE 用黎點麵包,啱哂用黎開胃。BAKED CHEESY FRIES 香濃芝士焗粗薯條 ($78)炸到脆一脆的薯條鋪滿厚厚CHEDDAR同MOZZARELLA,新鮮出爐熱辣辣,可以拉起一條長長的芝士,另外配上SOUR CREAM 同茄汁點薯條,令呢個咁正的薯條多兩種不同嘅風味,我個人鐘意SOUR CREAM 多D。炭燒美國天然極黑厚切豬鞍扒($248)塊豬鞍超厚!好容易切落去,每切一下,啲汁就會流落個碟到,肉質軟熟咬落去唔會柴柴的,醬汁可以配燒汁/雜胡椒汁/牛乾菌汁,醬汁適合重口味人士,因為唔洗點醬都已經好正。薯菜可以選擇粗薯條/鮮薯蓉/焗薯,焗薯軟滑,似加咗少許芝士,還有少量蔬菜伴碟中和豬鞍的油膩感。PENNE CARBONARA 卡邦尼長通粉 ($148)因為前面兩個菜已經好出色,顯得長通粉較為普通,但睇到佢用心製作,煙肉炒得好香,唔同一般的卡邦尼
因為前面兩個菜已經好出色,顯得長通粉較為普通,但睇到佢用心製作,煙肉炒得好香,唔同一般的卡邦尼只係得白汁同芝士味,上面曬上芝士碎,朋友好欣賞佢食到唔停口!
響WINTER DRINKS 的MENU 發現SHARE TEA,啱哂兩個成餐都講多過食嘅女仔。飲落好香柚子味,唔算好甜,配上淡淡的伯爵茶香,可以添飲。配咗塊甜餅乾,食落的味道似蛋捲,係飲茶的好配搭。