2023-01-21
新年尖沙咀果然人頭湧湧,放咗工去辦年貨,專程去海防道攞年糕,順路到人和月四點🍲 享受一晚火鍋放題 ,可以食雞煲又可以打邊爐!晚市SRF極黑和牛套餐B(成人)Set / B 澳洲M4和牛套餐 $348/人天氣凍去「人和月」食雞煲火鍋,CP值非常高,享受120分鐘任食任飲雞煲火鍋放題,同朋友一邊傾偈一邊食,非常豐富。套餐已經包括了頭盤、美國牛肉拼盤、火鍋湯底及自助吧火鍋配料、飲品及甜品🍮頭盤酥皮麻辣芝士雞煲屬於重量級製作,四選一,一入門口已經被超級邪惡嘅麻辣芝士雞煲吸引住,必點招牌全港首創酥皮雞煲。即叫即製,大約15分鐘 有得食,雞煲上鋪左一層巨型酥皮,賣相有氣勢,吸睛打卡一流。侍應幫我哋切開金黃色漲卜卜酥皮,酥皮鬆化,滿滿牛油香。拉絲芝士添夾雞肉食好正!麻辣香味的雞件,少少藥材香味,肉質嫩滑又多汁,味道少許辛辣但非常惹味。特色湯底八選一,我哋揀咗懷舊沙爹濃湯,食完雞煲之後換鍋打邊爐,懷舊沙爹濃湯,以多種香料熬制,微辣中帶沙嗲香味,味道濃郁令人胃口大開。美國牛肉拼盤澳洲M4和牛、封門柳、極上安格斯牛小排、牛下肩、牛胸爽、牛板腱、高級雪花肥牛、千舌心等。我最喜歡吃極上安格斯牛小排,牛
晚市SRF極黑和牛套餐B(成人)
Set / B 澳洲M4和牛套餐 $348/人
頭盤
酥皮麻辣芝士雞煲
特色湯底
美國牛肉拼盤
澳洲M4和牛、封門柳、極上安格斯牛小排、牛下肩、牛胸爽、牛板腱、高級雪花肥牛、千舌心等。我最喜歡吃極上安格斯牛小排,牛味重,軟嫩口感適中。澳洲 M4和牛 ,肉質鮮嫩,脂肪香肉質緊緻。牛板腱和高級雪花肥牛相當不錯,牛肉味都濃厚,有咬口。
40多款火鍋配料自助供應
還有豚肉、海鮮、丸類,蔬菜🥬麵類無限供應。豚肉、海鮮、餃類可以QR code落單。其他丸類、蔬菜🥬粉麵 自助區自由選擇。
吃了頭盤和牛肉拼盤已經很滿足,其他火鍋配料,我們都係點到即止,非常多選擇。嫩滑脘魚片 鮮味十足。鮮打家鄉墨魚滑、鮮打蟹子蝦滑,手打有誠意,仲食到鮮味蝦肉呢!海蝦 彈牙必點 !
花膠滋潤養顏,木耳餃、粟米餃、韭菜餃粒粒都皮薄餡多。韭菜餃新鮮度特別高,餃子控大讚! 推薦台式鴨血、芫荽燒賣。
雪糕、飲品
任食雀巢雪糕杯、汽水、啤酒,自助吧仲有木桶豆腐花,台式涼粉、綠豆、蘆薈,可以自製喜歡的涼粉呢!
總結性價比好高!餐廳環境乾淨寬敞,食物多選擇,原創酥皮麻辣芝士雞煲特別要讚!適合情侶拍拖同一大班朋友仔聚一聚。