2018-01-24 781 瀏覽
今日陪家中的兩位小朋友去玩,時間過得特別快,同時亦特別累及特別肚餓,除咗正常三餐之外,加多個下午茶時間都唔算多。尖沙咀真係好多人,很多食店都要等位,這家樓上舖已經稍為好些,只需要等兩張,不需要15分鐘就有位。餐廳環境都好舒服,全部都以長枱擺設又有窗口卡位提供,坐位好寬闊。今次叫咗4個下午茶餐,意粉、薄餅、小食樣樣都有,最開心係可以用優惠價將餐湯變酥皮周打海皇湯,我自己又喜歡,小朋友又喜歡,哈哈哈!酥皮周打海皇(加拿大藍青口、海蝦、帶子、蜆肉、鮮菌及煙肉碎):酥皮焗得好香好鬆化,混入湯一起淋淋地軟棉棉特別好味;碗湯雖然細細碗,但海鮮真係樣樣齊全的,好鮮甜,少少鹹,湯底好濃好滑。巴馬臣芝士焗肉醬意大利粉 & 香草白汁雞肉意大利粉:意大利粉熱騰騰即刻食係最正的,軟硬適中;汁醬都好濃郁,唔太鹹亦唔太膩。悠閒下午茶拼盤(西班牙風乾牛肉、脆炸洋蒽圈、檸檬蜜糖雞翼、牛油果藜麥沙律、炸薯條):小朋友至愛薯條,連薯皮一起炸,他們有點不習慣,說有點硬,但也很喜歡;雞翼也很滋味,因為有蜜糖甜甜地,檸檬也不覺酸;洋蒽圈好脆,洋蒽也甜甜的;乾牛肉我食不慣,怪怪的,有些硬,配的汁我不合我個人口味。超級雜錦板板薄餅

超級雜錦板板薄餅(意大利辣肉、加拿大煙肉、辣肉腸、青椒、蘑菇及洋蒽):薄餅係薄身的,好香脆,配了我至愛的辣肉腸真的不錯,如果有埋菠蘿就更好。

VIP會員仲可以免費升級,熱泡沫咖啡及熱鮮檸蜜:我覺得杯熱檸蜜這個時候飲係最適合,因為實在太滋潤!
2018-01-21
15 分鐘 (堂食)