2018-01-28 214 瀏覽
一提起 ufufu cafe, 大概就會諗到一份有好多好多芭菲的 menu, 印象就係甜品。今日發現原來佢都有好多種類既咸食~ 仲有好多好多種類, 有 pizza, 意粉, 炸雞, 剧扒, 飯 .....發現新大陸既我樣樣都想試下~ 不過朋友仔唔肚餓同埋有 d 熱氣 .. 所以只能叫 d 簡單食物。首先係一個鮮蝦雜菌忌廉汁意粉意粉既口感比較硬身,係我鍾意戈類形!! 但相比起外面 d 西餐,呢個日式意粉又多左一種煙韌^^忌廉汁亦都好濃好 creamy ~ 而蝦就係好爽脆不過冇咩味果種。整體上都 ok係 menu 小食果 part 見到 "UFUFU 秘製烤牛肉", 望落去好似好特別好獨家咁 ... 就心郁郁好想試一下 竟-然-是-冷-盤 ! 冇見慣世面既我有 d 意外 ~~ 不過牛肉都燒得幾香口,醬汁入面有 d 炸蒜粒,都不錯牛味其實唔夠但就好在醬油救番。牛肉下面係一個半圓形的炸米網紙//雀巢之類既脆脆,而中間就蓋住一個沙律。其實整體可以當係一個唔錯既牛肉沙律,不過價錢就相對貴左d。最後就當然有叫甜品啦 !! XDD 咁 arm 有前排興既法式西多士,又唔洗排隊~冇奶油唔試 !!!好好味
首先係一個鮮蝦雜菌忌廉汁意粉

竟-然-是-冷-盤 !
牛味其實唔夠但就好在醬油救番。
其實整體可以當係一個唔錯既牛肉沙律,不過價錢就相對貴左d。
好好味~好好味~好好味~!!!
法式西多士暖笠笠~ 外脆內軟, 夾埋雪糕都 cream 簡直係停唔到口 !!
香蕉上面的焦糖亦都夠厚夠脆 ~~外表好大份既西多, 兩三淡就輕易食晒
我覺得仲好味過梳乎厘 pancake

結果都係甜品更勝一籌!!
下次黎可以試埋佢個 pizza 同蛋包飯^^ 再比較一下
2018-01-25