餐廳: 茶木‧台式休閒餐廳 (MOSTown)
資訊:

2023-08-27 360 瀏覽
呢間茶木喺馬鞍山開咗咁耐都未食過,成日工覺得質素普通,原來又唔錯喎咁好好味呀所有嘢都好,而且服務不錯不過好睇呀,一個senior 啲嘅經理服務同一個後生嘅差好遠後生嗰個好串,年長經理就好有效率西式意思台式嘅食物都有,包羅萬有,密碼我今晚唔知食咩款式好嚟呢間就啱啱好!而且好好彩兩人嘅話唔使排隊原來呢間都好多家庭嚟食 $129一部花膠龍雞湯,免曾有層油,相信係雞煲咗好耐浮現嘅一嚿正常質素嘅發覺,係爽口唔煙韌嘅質素,不過呢個價錢係正常啦,不過我會比較喜歡食牛肉麵!因為價錢平啲!同埋真係整得好好味我本身屋企又冇乜機會食牛雖然咁講,呢個雞湯嘅質素都好好,雞肉我都食埋 因為我鍾意清淡海鮮沙律!一上枱好友台式嘅感覺,因為台灣人鍾意將啲生果同埋正餐放埋一齊食,呢度有番石榴同火龍果,幾好味!怕太多沙律醬特登叫侍應幫我哋拎上,原來佢嗰隻係嘈,同埋好好味呀,好想買支喺屋企 酸酸甜甜滷水拼盤同埋台灣牛肉麵都整得非常好!面嘅份量唔多,不過質素好好,唔會太硬,亦都唔會泰林嘅扁面,加上一啲清新嘅芫荽同埋好甜嘅紅蘿蔔蘿蔔,湯底甜甜地唔會好油非常吸引,三大嚿牛腱,超正,牛肉質素好,而且蚊嘅火候亦都夠,只係一舊多啲筋嘅位
後生嗰個好串,年長經理就好有效率
原來呢間都好多家庭嚟食
$129一部花膠龍雞湯,免曾有層油,相信係雞煲咗好耐浮現嘅
我本身屋企又冇乜機會食牛
滷水拼盤同埋台灣牛肉麵都整得非常好!面嘅份量唔多,不過質素好好,唔會太硬,亦都唔會泰林嘅扁面,加上一啲清新嘅芫荽同埋好甜嘅紅蘿蔔蘿蔔,湯底甜甜地唔會好油非常吸引,三大嚿牛腱,超正,牛肉質素好,而且蚊嘅火候亦都夠,只係一舊多啲筋嘅位置比較晏,但係整體而言係超級滿足
滷水拼盤有半粒樓三版,兩篇牛腱兩篇牛肚到超級好味,牛肚好新鮮好肥美!俾酒樓食到嘅金錢肚更好吃
可惜每人只可以食到一舊
個腦豆腐就因人而異,我自己不是太喜歡炸過的 但係其實佢整得好入味好好

整體而言會令到我想再嚟食,因為環境同埋食物質素非常好
  • 紅燒牛肉麵