2018-02-07
1915 瀏覽
平時都好少特登去茹素,因為本身自己都好鍾意食肉,加上自己都好鍾意食菜,所以兩者好平均咁食。由於有個朋友佢係素食者,咁佢好高興要請食出pool飯,所以就揀咗呢一間啦!初初再有啲擔心諗住要食完再搵個公仔麵打底。點知一去到環境好舒服,除咗個入口出𨋢位有啲窄。其餘嘅都非常好👍🏻枱與枱之間非常寬敞,出入自如,buffet 好設計。食物方面,主要分開四個部份,第一個部份係炸物同甜品,佢個芝士撻係一定要食,係牛油皮,餡料方面真係好濃芝士味,但撻皮質素不穩定有時會焗焦了。香菇餃子都好好食!另外,仲有好好味嘅拔絲番薯🍠!三款食物都係非常非常值得食過返尋味!另外一部份會冷盤同埋沙律🥗,有辣同唔辣,例如辣蓮藕,麻辣拍青瓜。第三個部份是熟食,有不同類型的蔬菜,墩炒燴煮都有齊,通常配腐竹腐皮豆卜一碟來。最後一個部份是湯水和飲品以及白粥。有薑茶、去濕茶和赤小豆湯。味道真不錯,不像有味精的,應該不是用粉末沖開的。我們一早已訂座,由七點半坐到九點半,沒有趕客的現象。是一個聚友好地方,價錢亦相當可愛