好味指數😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️開心指數🤗🤗朋友gathering,揀咗呢一間食龍蝦嘅餐廳,開頭以為好貴,原來除咗原隻龍蝦外,其他嘢都唔算好貴!落完 order 都有15分鐘,先突然間走嚟話冇生蠔,errr… 其實… 要咁耐先知冇咁有趣🤔!再睇menu 諗住再加多兩款食物啦,但舉手揮手都有接近10分鐘先有人理!🍴車打芝士鬆餅呢個係暖暖嘅,外面脆入面鬆軟,芝士味好香濃,好味!🍴葡式莫內芝士醬炒龍蝦($868/2LB)呢個有忌廉芝士醬意粉底,芝士味好重,剛好我食嗰舊龍蝦唔係包滿芝士醬就食到鮮甜味,如果唔係基本上芝士味會蓋過晒龍蝦味,個意粉非常cheesy 好食!🍴忌廉蘑菇焗活龍蝦($868/2LB)龍蝦肉質好爽口,食得出係好新鮮嘅,已經拆好肉,忌廉蘑菇份量好多好 creamy,但其實個醬汁鹹咗少少嘅~兩款龍蝦都有跟個龍蝦汁 + 多士,呢個記得食,好好食,個汁有非常濃郁龍蝦膏味~ 🍴紅龍蝦招牌沙律($98)上面有4舊紅龍蝦肉,另外有脆葉卷心生菜、風乾火腿、牛油果、烚蛋、番茄、千島醬,其實我好耐冇食過西餐廳嘅沙律係用千島醬同生菜,仲要成碟都係嘅生菜唔太脆身,個千島醬又多又唔太好食,開始反緊白眼時,
好味指數😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️
開心指數🤗🤗

🍴車打芝士鬆餅
呢個係暖暖嘅,外面脆入面鬆軟,芝士味好香濃,好味!
車打芝士鬆餅

🍴葡式莫內芝士醬炒龍蝦($868/2LB)
葡式莫內芝士醬炒龍蝦

🍴忌廉蘑菇焗活龍蝦($868/2LB)

忌廉蘑菇焗活龍蝦

🍴紅龍蝦招牌沙律($98)
上面有4舊紅龍蝦肉,另外有脆葉卷心生菜、風乾火腿、牛油果、烚蛋、番茄、千島醬,其實我好耐冇食過西餐廳嘅沙律係用千島醬同生菜,仲要成碟都係嘅生菜唔太脆身,個千島醬又多又唔太好食,開始反緊白眼時,朋友提醒我個沙律好平㗎 ja,係係係,90幾蚊有龍蝦仲想點…呢~
紅龍蝦招牌沙律

🍴龍蝦飯($158)
龍蝦肉 + 野米藜麥飯,其實成個飯好乾…
龍蝦飯

🍴夏威夷椰子蝦($72/6隻)
好乾,好硬,炸粉好厚,厚到都食唔到隻蝦嘅口感同味,椰子味係嚟自個好稀嘅椰子汁,唔好食~
夏威夷椰子蝦

🍴意大利辣味手工薄餅($88)
餅底有D 硬,大家都唔覺得似手工薄餅~ 佢又唔係pepperoni & cheese,佢都有jalapeño 同有D 辣椒粉響面,但個味唔太夾,味道一般~
意大利辣味手工薄餅

整體上原隻龍蝦好新鮮,處理上未算係發揮得最好(或者我哋揀唔啱最好味嘅方式),其他嘢食就好一般,不過其他嘢又的確唔算貴,或者應該將就下🤨;服務又係好一般,唔知係唔夠人定係點,個個都忙到成日搵唔到人,跟住有一下又突然間被店員隊本餐牌響我眼前嚇一嚇,我話佢知我冇要餐牌,店員個樣好不滿,跟住隔離檯先講係佢哋要,跟住一句 sorry 都冇就轉身走咗~ 搵另一個幫手影相,係唔願意到完全 feel 到,求其影咗就走人,即係有D似唔理你又唔得,理你但其實佢又好忙咁~ 🙃
車打芝士鬆餅
葡式莫內芝士醬炒龍蝦