2022-04-21 171 瀏覽
今次來到尖沙咀海港城的松藝館Artisan De La Truffe,簡簡單單食個lunch,首先坐落海邊的觀景不錯,而且當日的天氣好好 🌊 海面上的水波閃閃發光。松露香味非常之獨特,而且容易識別,同樣眾人對佢評價非常極端 👃🏽鍾意食的人,無論將佢加入在於任何一種食物中,都會覺得有一種香味昇華的感覺, 曾被法國人稱為廚房內的鑽石💎 而唔鍾意食嘅人,就只會覺得佢係漏煤氣味⋯ 🌝Lunch Set的價錢分別包括有前菜、主菜同埋甜品,價格係非常合理,按食材來看。🔸牛肝菌濃湯 · 松露🔹澳洲M6和牛西冷·松露🔸是日甜點:藍莓芝士蛋糕·松露🔹Cocktail 上都有松露Starter + Main Course + Dessert = 💰$268品嚐完之後,沿途你都會可以見到門口有好多松露產品,松露迷絕對唔會錯過帶佢哋返屋企嘅機會,在家烹調美食,絕對用得着。

🔸牛肝菌濃湯 · 松露

🔹澳洲M6和牛西冷·松露