2018-11-10 73 瀏覽
荃灣中染大廈,有很多美食。今日揀了,fusion 菜。喺門口睇到,德國鹹豬手今日做特價,原本200幾而家衹要170幾就可以食。咁荀的推介梗係一定要試啦。德國鹹豬手分量都幾大。廚師細心地幫我哋切埋。口感有點像紅燒乳豬,皮脆肉嫩。鹹豬手嘅酸菜同埋薯蓉。係廚師精心安排嘅配搭。酸酸甜甜嘅紅菜頭。香脆青瓜酸味味。是自家製的手工菜令我食得冇咁肥膩。讚👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐為了配合鹹豬手,當然要了一杯冰凍的啤酒🍻。是日晚餐都有五款選擇。我們選擇了鵝肝雞胸。有湯、春捲沙律、甜品,仲有我最愛的咖啡。羅宋湯,用料十足。除咗蔬菜之外仲有好多牛腩,湯嘅味道濃郁,牛腩味鮮甜。讚👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐春捲沙律。春捲包著海鮮,又香又脆,配上醋汁沙律。令春捲冇咁油膩。🐥⭐⭐⭐⭐主菜鵝肝雞胸。鵝肝打成汁,灌入雞胸內,令雞胸充滿鵝肝嘅香味。而且以煙肉包住雞胸。令雞胸嘅味道又多一層。雞胸沒有過火,十分嫩滑。讚👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐甜品時朱古力蛋糕。口感好似意大利蛋糕。是一個非常,美味嘅完結。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐咖啡香醇。令到今日嘅晚餐,增加愉快嘅氣氛。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐這間fusion菜十分有水準。令我想試埋其他菜式。一定會追抽時間嚟食嘢㗎👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐
荃灣中染大廈,有很多美食。今日揀了,fusion 菜。

為了配合鹹豬手,當然要了一杯冰凍的啤酒🍻。

咖啡香醇。令到今日嘅晚餐,增加愉快嘅氣氛。👍🐥⭐⭐⭐⭐⭐