2019-04-19
第一次去唐宮小聚,因為覺得個名好特別😂一入到去見到有一半都係遊客,以為自己去咗外國唐人街🙉因為裝修都好神態而且完全冇傳統酒樓嘅感覺,連店員嘅制服都好casual。由於去到嘅時候比較晏,所以就係當宵夜飲茶。叫咗個金牌乳鴿、最出名黑金流沙包、朋友肚餓所以叫螞蟻上樹、三個冷盤分別係鴨舌、茄子同雞絲粉皮。得獎金牌乳鴿有料到,果然好好味!食嗰陣時用手套(餐廳專登印咗自家手套)覺得自己好似原始人😂黑金流沙包好似蒸得太耐,所以咬嘅時候流沙會係另一邊流出嚟,味道唔錯。冷盤三款都好好味,鴨舌是比較辣,茄子好似好難但其實係蒜味為主,雞絲粉皮比出面嘅細條但厚身,咬起上嚟更有質感。唔記得咩名,肉鬆同呢一類嘅餡餅係絕配不,過上枱時候要即刻食,凍左差好遠。整體感覺好好,店員服務都好好,上菜速度好快,價錢絕對物有所值,而且重點係環境好舒服,一定會同朋友再來!