2017-03-08 331 瀏覽
唔知點解最近出街食飯成日都打邊爐食到我都已經厭,係我熱烈的抗議下,今晚終於轉食泰菜係車上諗左一陣後,BB就話食泰國野就梗係要去九龍城,於是我地就係網上搵左一陣後,就開車去左這餐廳,入內後感覺都幾光猛舒服,坐下安頓後,更發現原來每日都會有一款$ 1菜式,都真係幾抵是日的$ 1特價菜就是泰式炸蝦餅,咁平就定要食喇~到枱後個樣都好OK,有成6件,蝦肉彈牙又鮮甜,且更炸得十分香口,真係超好食!就算俾正價食都覺得OK為了就怕辣既女朋友,所以在半就半迫之下就叫了椰汁青咖哩雞同薄餅,細味下椰香濃郁,口感滑溜,雞件嫩滑,香料適中,廚師煮得十分好!薄餅則熱辣的同時更脆卜卜,淨食都覺得好好食,我們就用了來點咖哩汁食,超級好食,係令人愈食愈想食,堅正!我就叫條香料燒焗鰂魚,單係個樣已經爆得!魚肉好嫩滑,微咸得宜,皮則炸得似炸魚皮,點埋餐廳既特製醬汁食就更是正啊超鍾意飲椰青的女朋友更叫左2個椰青,我都飲左佢半個,好清甜潤喉,唔怪得佢叫完一個又一個
唔知點解最近出街食飯成日都打邊爐
食到我都已經厭,係我熱烈的抗議下,今晚終於轉食泰菜
泰式炸蝦餅
椰汁青咖哩雞 , 薄餅