餐廳環境好明顯係有用心佈置過,好多懷舊既裝飾,佈置同音樂都令到客人好似身處日本咁樣。而拉麵方面就好似一蘭咁樣寫紙仔嘅,可以因應個人喜好點一碗自己鍾意食嘅拉麵,食拉麵梗係講求個湯底㗎啦,我覺得呢個湯底啱晒香港人口味,因為我哋去日本食拉麵見到個湯底勁多油都會怕怕,正正呢間拉麵個湯底係冇乜油,食落唔會有好肥膩嘅感覺,同埋個湯底勁濃郁又香,真係會湯都飲晒果隻。多數拉麵屋配菜係要加錢,不過呢間拉麵屋推出左分別以金木水火土命名既拉麵,用唔同湯底同配料配搭出嚟,所以基本上唔使加配菜都已經好夠餸特別推薦放喺枱面上面嘅超級辣紫菜絲,鍾意食辣嘅你必定要試下!買單嗰陣仲會比張吸印卡,食滿10次就送一個指定拉麵嫁!
2018-12-20
  • 自家製餃子