2022-09-07
跑馬地Coffeelin一直都bookmark想去😍終於都去到lu🤩門口位靚靚打卡位📸以綠色為主調🧡💚設計走意大利風格🇮🇹影出嚟好靚😍餐廳入面好似去咗外國嘅咖啡店☕️集咖啡店及酒吧於一身🍷同朋友相聚就啱晒🥰🟢Duck Ragu用上意大利大水管麵,口感彈牙😛蕃茄味香濃🍅加入咗紅酒醬令味道更突出🍷入面仲有油封鴨添🐤口感豐富🥳⚪️Parmesan Truffle Fries巴馬臣芝士松露薯條🍟薯條炸得香脆,份量好多啊😛上面鋪滿巴馬臣芝士碎🧀會有埋松露蛋黃醬,點埋一齊食更滋味👅🔴HV TiramisuTiramisu口感細滑柔軟🥰唔會太濕,淡淡咖啡、朱古力同酒味😛唔會好甜👍🏻配藍莓醬同藍莓果肉,酸酸甜甜幾特別😚🟢Basque Burnt Cheesecake我最愛嘅巴斯克芝士蛋糕🍰綿滑焦香🥰芝士味濃郁🧀口感細滑creamy🥳🟠Misty Forest店員推薦試呢一杯☕️以Cocoa Husk Tea可可殼茶作冷萃茶茶底 🌿再沖泡一shot espresso而成☕️聞起來充滿可可香氣🍫保留咗黑咖啡嘅烘焙濃香之餘,再散發淡淡黑朱古力嘅餘韻,非常特別🥰上面仲有朱古力碎添🤩🟤Flat White有靚靚嘅小馬拉
🟢Duck Ragu
⚪️Parmesan Truffle Fries
🔴HV Tiramisu
🟢Basque Burnt Cheesecake
🟠Misty Forest
🟤Flat White
有靚靚嘅小馬拉花😍Flat White口感絲滑,咖啡味香濃☕️