2008-08-24
今日我同我老公去食晏,被安排坐最入面,即係有projector睇電視果處.見到有得播奧運,又有位,緊係幫襯啦,點知換來極之失望.食物質素一般,但可舒舒服服睇男籃決賽,都幾好o既.食到一半,突然有個後生仔侍應,砰一聲拉o左個投影幕上去,跟手熄埋個電視,之前完全無"單"聲,之後亦完全無解釋,搞到周圍幾桌人都頓時呆o左,o 晒嘴.隔離桌剛埋完單,有o的人都睇緊男籃決賽(剛巧tvb轉o左做boxing>.<),見勢色唔對,都急急腳走人,最後果淡茶都未飲完.我諗個後生仔侍應為o左趕佢地走,快o的可以落場,所以先咁做.但係當時其實係有幾桌空了,冇人坐的.佢咁做不單妄顧o左其他在場食客的利益,亦令人對小草屋留下極壞的印象,如果要打發客人走,理由多的是(問o的o野o黎齊未,收杯碗碟收得密o的,話果區要做清潔......),同埋佢憎果桌客係一件事,但佢點解問都唔問聲就熄電視???佢有冇諗過其他食緊的客人會點諗???擺得部電視o係度,緊係想吸多o的客,好喇,見夠多客喇,就嫌o的客顧住睇電視,食o野食得慢/唔願走,就熄o左電視,趕佢地走,咁高超的推廣策略,真令人眼界大開!最衰係個後生仔冇戴任
見到有得播奧運,又有位,緊係幫襯啦,點知換來極之失望.
食物質素一般,但可舒舒服服睇男籃決賽,都幾好o既.
最衰係個後生仔冇戴任何名牌,冇得叫佢公司train o下佢,咁佢入得呢行,如果咁後生就學壞手勢,第時佢都幾難會做得好,可惜,可惜!!
更可惜係我要返屋企先知男籃幾比幾,同埋冇得睇最精采o既第四節囉!