Sometimes, all you need is a mojito & delicious Thai cuisine 每次到蘭桂芳飲嘢都留意到和安里街口呢間泰式串燒食店,門口個火焰燈牌超級引人注目。有日晏晝喺中環做完嘢就行過去開餐食海南雞同串串泰式去骨海南雞飯 Boneless Thainan Chicken Rice> 雞件肉厚味濃而且嫩滑、雞皮爽脆滑捋捋,配埋個油飯同甜醬油三扒兩撥比我ok晒成碟青木瓜手撕雞沙律 Green Papaya Floss and Hand-shredded Thainan Chicken Salad> 個沙律件頭好大,手撕雞多到滿瀉咁滯,青木瓜條比較爽味道淡淡哋,倒咗個酸辣汁夠晒清甜爽涼白鱔 White Eel> 最鍾意食鰻魚同鱔,呢串燒白鰻幾香口、魚油豐富皮酥脆唔錯嘅焦糖燉蛋 Cream Burlee> 嗱呢個甜品有驚喜!個脆皮糖衣一敲即碎,裡面燉蛋滿佈雲呢拿籽好香又滑甜味just right、個人心水大推Mojito> 細細杯味道冰涼帶青瓜和青檸果種清爽,酒味適中

Boneless Thainan Chicken Rice

White Eel

Cream Burlee

Mojito

> 細細杯味道冰涼帶青瓜和青檸果種清爽,酒味適中