2021-02-28 53 瀏覽
鬧市下午入座,彷彿係城市入面搵到綠洲餐廳風格簡約清新,雲石紋枱面配搭綠葉,俾人好舒服嘅感覺飲品先上,叫咗一杯strawberry iced shaken tea,茶味幾香,士多啤梨味重,凍冰冰好fresh!朋友叫咗熱嘅榛子朱古力,拉花係一隻海馬,好可愛食品方面:我哋揀咗3款輕食小食佢幫我哋組合咗喺同一個碟入面,分別有:北海道牛肉薯餅,同埋三隻芝麻雞翼。 芝麻雞翼好香,炸到外脆內軟,入面仍然好多汁。牛肉薯餅配上蛋黃醬,上面仲撒咗少少七味粉,味道濃沃,有軟糯嘅薯蓉,加上粒粒嘅牛肉口感豐富!break呢間嘅炸雞沙律分量好大,一上枱我哋都畀佢嚇親,每件炸雞幾乎半個拳頭大細。 日式嘅唐揚風炸到入面嘅雞肉雪白嫩滑,沙律菜入面有一半嘅車厘茄,烤過嘅南瓜片,仲有一啲紫菜最後嘅吉列豬扒三文治都有驚喜豬扒好厚,成寸咁厚。豬扒肉質軟淋到一個點。跟嘅醬汁係傳統嘅日式梅子豬扒醬,外面嘅多士炸得酥脆不過唯一嘅缺點係有點太油膩,好彩旁邊有細細一個沙律做中和。
鬧市下午入座,彷彿係城市入面搵到綠洲
餐廳風格簡約清新,雲石紋枱面配搭綠葉,俾人好舒服嘅感覺
朋友叫咗熱嘅榛子朱古力,拉花係一隻海馬,好可愛

食品方面:我哋揀咗3款輕食

芝麻雞翼

北海道牛肉薯餅

break炸雞沙律

吉列豬扒三文治

最後嘅吉列豬扒三文治都有驚喜

不過唯一嘅缺點係有點太油膩,好彩旁邊有細細一個沙律做中和。