2022-08-15
又到Happy Friday,今晚再戰Sage。叫左支House white黎個飲飽食醉。今次叫咗個顏色好鮮艷嘅沙律。個名叫美式考伯沙律(個名好好難讀)我好鍾意食牛油果,感覺好清新,沙律醬唔會太濃同好開胃,不過個68度溫泉蛋變咗唐心蛋。主菜叫咗兩款,分別係三文魚威靈頓同埋蟹肉帶子鹹蛋黃自家製意大利麵。平時食開威靈頓都係牛肉,今次轉咗做三文魚做餡,好有新鮮感,入邊仲加咗啲紫薯同菠菜,個味道有好多種層次。其中一款配菜係一啲炸左嘅葉,我覺得好好食,問左經理係咩嚟,原來係蘿蔔上邊嘅葉,佢哋炸咗黎做配菜,環保又好食。蟹肉帶子鹹蛋黃意大利麵嘅鹹蛋黃汁好濃郁,依個中西合迫嘅組合好新鮮。蟹肉份量多同鹹蛋黃好夾,不過帶子就薄咗少少,如果帶子厚返啲就perfect。今晚我地嘅甜品係Gelato雪糕,分別係朱古力、Caramel同埋雲呢拿,好滿足嘅一餐。