2021-07-20
同朋友喺又一城睇完戲行完街肚餓,喺戲院嗰層就見到有EXP餐廳。而且餐廳對着溜冰場,可以一邊欣賞溜冰,一邊品嚐美食,環境真係一流。而家正值夏天我同朋友就嗌咗杯果汁,同埋適合夏天開胃嘅食物。1. 芒果紙米卷 ($62)先點左依個開胃前菜,米卷內包住一大舊芒果肉加切絲嘅蔬菜,沾上旁邊的芒果汁,酸酸甜甜冰冰涼涼,實在開胃。2. 大蝦西柚芒果冷蕎麥麵 ($98)我地叫左大蝦西柚芒果冷蕎麥麵作為我哋嘅主食,大蝦🍤加鮮甜芒果🥭配搭上既健康又有營養價值蕎麥麵,成個感覺真係好Fresh。3. 即焗泡芙班戟配雪糕 ($64)即焗熱辣辣泡芙班戟賣相討好,泡芙班戟邊焗至金黃色,非常香脆可口,再加上凍冰冰嘅香濃雲呢拿雪糕,將熱辣辣嘅泡芙班戟連同透心涼嘅雪糕一齊食,完完全全感受到咩叫冰火交融嘅感覺。4. 香芒椰汁白糯米 ($52)芒果香甜,白糯米煮得軟冧冧而唔硬身,食到白糯米煙韌嘅口感。拍得住同九龍城泰國餐廳嘅芒果椰汁糯米飯5. ABC 果汁 ($35)「減肥」一向女生終身事業。係EXP 竟然有得order 在韓國有「奇蹟般的減肥果汁」之稱號的ABC 果汁。ABC果汁是由一顆蘋果、紅菜頭、紅蘿蔔。食完依餐翻到屋企
而家正值夏天我同朋友就嗌咗杯果汁,同埋適合夏天開胃嘅食物。
1. 芒果紙米卷 ($62)
2. 大蝦西柚芒果冷蕎麥麵 ($98)
3. 即焗泡芙班戟配雪糕 ($64)
4. 香芒椰汁白糯米 ($52)
5. ABC 果汁 ($35)
「減肥」一向女生終身事業。係EXP 竟然有得order 在韓國有「奇蹟般的減肥果汁」之稱號的ABC 果汁。ABC果汁是由一顆蘋果、紅菜頭、紅蘿蔔。食完依餐翻到屋企排便真係非常暢通,將今餐排曬出嚟,肚子變翻扁扁的,有如未食嘢之前一樣