2018-09-25
男朋友嘅朋友住開油尖旺呢頭,平時食野要求都高,所以佢推介得嘅野多數都好鬼好食。無耐之前佢朋友講起,有個台飲店GE野飲好像過天仁茗茶,心諗係真唔係呀!今次行經過開,雖然飽飽地都要一試。我叫左珍珠烏龍王奶茶($25),男朋友就叫左黑糖珍珠鮮奶($27)。珍珠烏龍王奶茶台灣正宗果D台飲我反而飲唔憤,實在太甜,於是我就叫左走糖同去冰。一飲,咦咦!真係幾好飲Bo!佢嘅烏龍王茶底飲得出係靚茶底,半發酵嘅茶本身味道無咁出,但呢杯茶飲落仲係有陣陣茶香散發,茶味濃厚、醇,同略有回甘,非常好飲,而奶味亦都香,我果杯嘅珍珠同樣都係黑糖珍珠黎,珍珠粒粒都又大又彈牙,本身我全走甜,就係因為覺得黑糖珍珠嘅甜足以取代糖水嘅糖,亦來得較健康。黑糖珍珠鮮奶男朋友果杯同我果杯差唔多,唯一唔同嘅係佢嘅係鮮奶,而我嘅係奶茶,佢嘅奶香味就出哂黎,我好怕D奶太濃搶哂其他野嘅味,而呢隻奶係順口唔會膩嘅,同樣好飲。 係真係同天仁茗茶各有千秋嘅。
今次行經過開,雖然飽飽地都要一試。我叫左珍珠烏龍王奶茶($25),男朋友就叫左黑糖珍珠鮮奶($27)。 珍珠烏龍王奶茶
黑糖珍珠鮮奶
係真係同天仁茗茶各有千秋嘅。