2024-08-26 423 瀏覽
我好鍾意食餃子,但唔鍾意食好厚既皮,所以有時經過一啲餃子鋪都會吸引到我入去!呢間主打係正宗北方手作水餃,所以就入去試下啦! 鋪頭唔算大,但都唔會太迫,因為好多食餃子鋪頭唔知點解成日都會好迫!我見佢有下午茶餐,見佢好抵食呀,不過我係放工時間,所以食佢既晚餐啦,佢都有多選擇,一個主食,一個小食再加野飲!我點咗10隻雙併餃,揀咗麻辣菜蒲同埋菠菜餃。黎到既時候,10隻餃子見到已經漲卜卜,見到入面既餡料,即係話啲皮唔算太厚,咬落去時,好多餡料好滿足;麻辣菜蒲少少辣啱啱好;而菠菜餃清淡嘅口感,但餡料足夠,所以真係食得非常滿足。我平時食餃子,啲餃子皮係成日食唔晒架,但呢度,我食晒10隻餃子,都係最後一粒因為太飽所以先冇食到果少少餃子皮,所以佢真係做到皮薄餡靚!評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5另外,朋友仲點咗一碗酸辣湯羊肉餃麵,酸辣湯夠酸又帶有啲辣,而羊肉餃亦都好有特色,羊肉有少少膻味,好好味,而麵條夠彈牙。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5小食方面,試咗佢哋嘅豆沙餅同雞絲粉皮。豆沙餅唔係上海鋪既豆沙鍋餅,而係煙煙UN UN 既豆沙餅,不過唔會太甜,當做甜品啱晒。不過我唔記得咗影😂😂而雞絲粉皮份量夠多,佢既粉皮係類

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

而雞絲粉皮份量夠多,佢既粉皮係類似寛粉果啲,又係煙煙UN UN,好味道;同埋佢既月雞絲唔知係咪用雞脾肉呢?因為好軟滑。淋上花生醬汁,好味。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

果日我放工時間食,我臨走都見到佢地座滿晒,證明我今次揀得冇錯啫!
呢間水餃店唔錯,餃子大粒又好食,價錢亦都合理,店員話係每日新鮮即包既,我下次一定會再嚟試淨羊肉餃子,真係覺得好好味!

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5