2008-09-10 8 瀏覽
九月一日, 今日終於畀啲同事帶咗我去《八海山》試吓佢哋成日話好得既日式便當,便當會跟一個日式蒸蛋, 個蒸蛋都幾有水準, 不過唔鍾意佢個底有粒白果...便當有麵豉湯, 一個白飯, 一份沙律, 一份魚生, 一份燒物, 一份炸物, 仲有一少份生果添!今日最正係個沙律, 因為係龍蝦沙律嚟架! 裡面又溝咗啲蟹子, 勁正!!燒雞扒之前同事們已經話好食, 原來真係幾好味, 呢間啲師傅做既燒物都好得架喎~炸豆腐普通, 炸得重手咗少少, 另外今日份魚生啲魚麻麻, 有啲鹹魚 feel, 即係腥腥哋,不過對於鍾意食魚既我都冇問題, 但對於一位唔多鍾意食魚既同事就覺得好難食!另外仲有杯餐茶, 可以叫檸茶、咖啡、奶茶或橙汁, 我今日叫咗奶茶,但好失望, 杯奶茶好淡呀....... 同埋等咗好耐好耐 (約二十分鐘), 吹咗三次先嚟飲品...不過同事們話啲橙汁最好飲, 有啲橙肉架, 下次都係飲橙汁好啲!呢道都好多日本人嚟幫襯, 日日都見到有三、四成日本人嚟, 但係呢度既老闆娘態度真係幾麻麻, 我哋初時坐個位勁凍勁大風, 叫職員幫我哋開細啲個冷氣,可惜開細咗都係咁, 我哋頂唔順, 再同職員講, 職員就同身旁既老闆娘細

呢道都好多日本人嚟幫襯, 日日都見到有三、四成日本人嚟,
但係呢度既老闆娘態度真係幾麻麻,
我哋初時坐個位勁凍勁大風, 叫職員幫我哋開細啲個冷氣,
可惜開細咗都係咁, 我哋頂唔順, 再同職員講, 職員就同身旁既老闆娘細細聲講 :
「佢哋話仲凍喎...」
老闆娘態度幾差同唔多願理我哋咁話 :「咁咪轉佢哋入去坐囉!」
好似厭我哋煩咁........ 我哋同事嚟過幾次食飯, 一早已 feel 到老闆娘態度唔多好架喇...
Anyway, 呢度既便當日日轉款, 又真係幾好食,
所以如果 lunch 前打嚟問咗啱食既, 我哋都一定會再嚟幫襯既!

更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10639
  • 日式便當