2022-09-28
係眾多韓國餐廳嘅尖沙咀金巴利街,都有一間日式料理店,仲有omakase㖭今次要咗一個omakase set再加幾樣a la carte,一樣好滿足😌- 先付 -🍅漬蕃茄 配梅酒啫喱有金箔夠矜貴,漬蕃茄梅酒啫喱微酸好開胃🥢磯煮鮑魚 配鮑魚肝醬鮑魚好腍,肝醬都好夾- 刺身 -🥢真鯛鮮味,沾上新鮮紫菜、蔥花酸汁更提鮮🦐紅牡丹蝦有蝦膏醬油,幾鮮味🦪北海道仙鳳趾蠔生蠔好新鮮,配酸汁🥢秋刀魚未係最當造,過多一排會更肥美更濃味,沾上薑蔥醬油,味濃油鮨重🐠煙燻鯖魚配日本洋蔥、炸過嘅大蔥絲,好夾,煙燻鯖魚勁香魚油味🥢拖羅中拖羅上係燒過嘅大拖羅,底層有紫蘇葉,再用紫菜包住芥末一齊食口感超正!好出色!又香又多油脂!仲有紫蘇葉香味- 和食 -🐟生燒鰻魚魚皮炸到好似餅乾咁脆- 壽司 -🍣海膽🍣喜知次🍣活帶子🍣北寄貝🍣大拖羅🍣深海池魚係我好鐘意食嘅魚類,左口魚邊燒過更有油香,拖拿油份重🥢中拖羅魚蓉手卷極肥美,入口即化,有少少wasabi一齊食冇咁膩- 吸物 -🐟魚湯濃郁好有魚鮮味- 甘味 -🍈赤肉蜜瓜 蕨餅📖A la carte🐟炙燒三文魚刺身💰$120/8片幾鮮味,燒過嘅三文魚邊較香油味,連三文魚子食口感好好🍱
- 先付 -
🍅漬蕃茄 配梅酒啫喱
有金箔夠矜貴,漬蕃茄梅酒啫喱微酸好開胃
🥢磯煮鮑魚 配鮑魚肝醬
鮑魚好腍,肝醬都好夾
- 刺身 -
🥢真鯛
鮮味,沾上新鮮紫菜、蔥花酸汁更提鮮
🦐紅牡丹蝦
有蝦膏醬油,幾鮮味
🦪北海道仙鳳趾蠔
生蠔好新鮮,配酸汁
🥢秋刀魚
🐠煙燻鯖魚
配日本洋蔥、炸過嘅大蔥絲,好夾,煙燻鯖魚勁香魚油味
🥢拖羅
🍣活帶子
🍣北寄貝
🍣大拖羅
🍣深海池魚
係我好鐘意食嘅魚類,左口魚邊燒過更有油香,拖拿油份重
🥢中拖羅魚蓉手卷
極肥美,入口即化,有少少wasabi一齊食冇咁膩
- 吸物 -
🐟魚湯
濃郁好有魚鮮味
- 甘味 -
🍈赤肉蜜瓜 蕨餅
📖A la carte
🐟炙燒三文魚刺身💰$120/8片
幾鮮味,燒過嘅三文魚邊較香油味,連三文魚子食口感好好
🍱開運 十二貫壽司拼盤💰$460
有大拖羅、中拖羅、深海池魚、油甘魚、銀鱈魚、牡丹蝦、北海道海膽、三文魚子、右口魚邊、鯛魚、章紅魚、帆立貝
極豐富嘅壽司拼盤,拖羅超正
🐠脆炸原條鰈魚💰$168
勁脆,連骨都食到,好香口好鐘意
🕙食咗2小時
💰$1180/omakase