2019-10-12 460 瀏覽
去沙角邨做完義工下午三點幾,見到呢間個姐姐出嚟拉客又話新鮮無味精雞湯,好有誠意咁咪入去試吓。我哋叫咗喇沙,人氣藥膳雞米線,上海雲吞,西洋菜餃子,菠蘿青檸蜜,柚子蜜,檸檬茶。個laksa 有蟹柳墨魚丸豆卜同一隻蝦,個湯小小辣,味道唔係咁好,蟹柳好難食隻蝦係梅嘅,墨魚丸好實,食左一粒無再食。個雞湯米線好甜好重酒味,但唔好食,都唔似真係藥膳雞湯味,雞好鞋無雞味。雲吞同水餃係好普通,未叫難食但一定唔好食,肉同菜應該本身唔新鮮。個菠蘿青檸蜜同柚子蜜難得的難飲,超甜,預咗係artificial 飲品但無諗過可以難飲到咁,柚子蜜咁難飲真係第一次。當時佢話星期六日無下午茶餐㗎,但食食吓就聽到枱枱都叫下午茶餐,原來人哋係熟街坊。我哋咪問佢點解話無下午茶餐又唔俾下午茶餐牌我哋?佢串我哋下午茶餐好細碗架咋,你哋都食唔飽㗎啦,不如買多幾盒生水餃返去煮嚟食啦!明明同枱個街坊叫同一款米線一樣咁大碗,真係勁唔老實。咁佢本身都平,廢事話佢,我哋話飽唔買生水餃。佢就繼續煩煩煩!我哋勁快食完就走!見佢勁hard sell 啲水餃,仲要同其他人講街坊有折扣仲有幾個星期六再去嗰邊,但真係唔會再食。
仲有幾個星期六再去嗰邊,但真係唔會再食。